IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Станишев: Хладилникът победи телевизора

Има информация че от цялата страна пътуват платени автобуси, които да демонстрират народната любов към управляващата партия, посочи червеният лидер

12:18 | 21.02.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сергей Станишев: Хладилникът победи телевизора

Държавата се намира в политическа криза, на ръба на финансов срив, икономиката е на колене, а гражданите мизерстват. Именно това са причините за протеста, а и само това им остана на хората. Правителството беше така самовлюбано, че не виждаше страданието на хората, които не могат да си платят сметките и остават без работа.

Това заяви Сергей Станишев по време на дебатите за оставката на правителството на Бойко Борисов.

В крайна сметка „хладилникът победи телевизора“, заяви лидерът на БСП.

„Това правителство срина икономиката. Финансовата стабилност не е факт – фискалният резерв е с 1 млрд. лева под законовия минимум, никой не знае какви са задълженията на болниците, например“, допълни Станишев.

Голяма част от приетите закони са лобистки и така се стига до създаване и поощряване на монополите. Вместо увеличаване на доходите, управляващите докараха мизерията при хората. Доходите са замразени, а инфлацията се увеличава - 30% е тя при хранителните стоки, допълни лидерът на БСП.

Не работят институциите, коментира още той.

„Отива си правителство на монопола – политически и икономически. Няма как да се преборите с монополите. Три години ЕВН имаше свой министър, назначавате като представител на държавата в ЧЕЗ човек с прякор Каратиста“, изтъкна още соцлидерът. 

По негови думи правителството на ГЕРБ е приело откровено лобистки закони и е съсипала малкия и среден бизнес, като по този начин е повишило безработицата.

„Тази власт се ползваше с широка подкрепа – 70% подкрепа, всякакви реформи можехте да направите", изтъкна Станишев.

"Премиерът първо каза, че няма да подава оставка, после си обърна позицията, защото осъзна, че ако не го направи, ще бъде пометен от народен гняв . Сега Борисов и партията му се опитват да се изнижат като мокра връв от своята отговорност за състоянието на държавата, което е трагично“, подчерта соцлидерът.

Той иронично попита защо не е се е изказал и финансовият министър в оставка Симеон Дянков, който подобно на вътрешния министър Цветан Цветанов щял много да помогне на БСП в кампанията.

 

Правителството трябваше отдавна да си отиде – в началото това правителство се ползваше с широка подкрепа и можеше всичко да направи, да изпълни всички ангажименти. Сега си отива най-лъжливото правителство на българския преход и излъга хората. Всеки ден обаче управляващите обръщат своите позиции на 180 градуса, посочи червеният лидер.

„Сега важна е ролята на президента и той трябва да издържи на изпитанието. Служебното правителство има три основни задачи. На първо място да организира честни и свободни избори, защото 60% от хората не вярват. Правителството трябва да каже истината за състоянието на бюджета, на НЕК, „Булгаргаз” и да се знае на каква основа се стпъва.

Служебното правителство ще трябва да разкрие и далаверите, които ограбиха държавата и плячкосаха обществения интерес“, обясни Станишев.

„След това има няколко спешни икономически мерки – по отношение на монополите, цените на тока и в подкрепа на бизнеса. Така че да имаме нова социална държава и хората да имат доверие в институциите“, каза той.

Има информация че от цялата страна пътуват платени автобуси, които да демонстрират народната любов към управляващата партия. Но това правителство е отговорното за реда и сигурността в страната и при ескалация, те ще трябва да поемат отговорността за това.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
biserz
преди 11 години
Напротив - целта на президента е изборите да са възможно най-нечестни...Така както бяха предишните и по-предишните, и тези преди това. "***", "улицата" сиреч обикновените хора, гражданите - нямат място там. Това е запазена територия за олигархията, съставена от суворовски възпитаници, ДС и тук-таме някой експерт от крадливи и бандитски финансови институции като Мерил Линч и сие...Така е - затова бързат, затова разиграват театъра със служебното правителство...Затова шеф на ДКЕВР е подала оставка "експерт", която по основните въпроси се допитва до ПиАрката. Затова парламента ще се саморазпусне - за да ни сервират разбиращото от само себе си - че нищо не може да се направи сега...сиреч, че от нас "***" нищо не зависи. Въпросът е дали ще им повярваме отново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 3
aleksandar.nikolov
преди 11 години
Серго Серго, започвате ли пак да разпределяте порциите в държавата с хидроинженера? Пак сте запретнали ръкави с Р.Овч, шадраванчика, масларката, гагузовци..още има костен мозък в тоя кокал наречен държава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 3
Petar
преди 11 години
Човек без ден трудов стаж, и доказано некадърен управник, провалил се министър председател да ги говори тези, не знам кой освен твърдия му електорат го слуша въобще. Пародия е тоя невестулката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 3
Maksim30
преди 11 години
Toзи ако ми е на ръка разстояние ще му нахлупя телевизора на главата и ще го затворя в хладилника си доживот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още