IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 8 май пускат кръстовището на две нива при бул. „Иван Гешов”

До месец започва и изграждането на кръстовището на две нива на Семинарията, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова

13:55 | 22.04.13 г. 1
На 8 май пускат кръстовището на две нива при бул. „Иван Гешов”

Кръстовището на две нива на бул. „Иван Гешов” и ул. „Георги Софийски” в София ще бъде завършено и напълно отворено за движение веднага след Великденските празници - на 8 май. В това увери кметът на столицата Йорданка Фандъкова днес по време на проверка на изграждането на безплатен паркинг до метростанция 18 в ж.к. „Младост” 3, съобщи "Фокус".

„Замразихме проекта с полагането на последния слой асфалт, заради зимния период. На 8 май трябва да бъде отворен окончателно за движение”, категорична бе Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че очаква до края на месец май да започне изграждането на кръстовището на две нива на Семинарията.

Същевременно зам.-кметът по транспорта Любомир Христов допълни, че самото изграждане на обекта ще струва 19 млн. лв.

Ще бъде направен и основен ремонт на пешеходния подлез между кръстовището на Телевиозионната кула и това на Семинарията, което свързва двете части на Борисовата градина.

Новото съоръжение ще позволява в пиковите часове през кръстовището на Семинарията да се преминава за не повече от две минути. Ще бъде осигурено и безконфликтното преминаване между Телевизионната кула и кръстовището с бул. "Черни връх".

Припомняме, че още през лятото на 2012 г. Йорданка Фандъкова съобщи за проекта, който бе широко дискутиран в Столичния общински съвет. През януари т.г. бяха проведени разговори и с жители на столичния квартал "Лозенец" по какъв начин да бъде конструирано самото кръстовище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
stasi666
преди 11 години
Фандъкова да каже защо блокира Черни връх и Симеоновско с 6 нови светофара.3 от който на хранителни магазини.КОЙ взе ПАРИ и КОМИСИОННИ за това.Явно някой има интерес да НЕ се отпуши трафика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още