IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илияна Йотова: Държавната хазна е почти празна

Правителството ще има успех, ако поне 50 хиляди фирми отново започнат работа, смята евродепутатът

13:27 | 25.05.13 г. 24
Автор - снимка
Редактор
Илияна Йотова: Държавната хазна е почти празна

Работата на „Кабинета Орешарски” ще стартира с обстоен анализ на изпълнението на бюджета, коментира за Bulgaria On Air евродепутатът от БСП Илияна Йотова. Тя допълни, че трябва да се установи къде са основните пробойни и да се търсят решения за преструктуриране на плащанията. Новото правителство ще мисли и за повишаване на доходите, заяви Йотова, тъй като по думите й голяма част от домакинствата получават сметки, които са непосилни за плащане от тях.

Според евродепутата предсрочните избори са най-тежкото нещо, за което може да се мисли. Тя допълни, че една нова предизборна кампания ще се отрази много лошо на страната.

„Пари в държавната хазна в момента почти няма. Изхарчени са пари с надеждите, че ще бъдат възстановени от плащания от европейските фондове. Оттам обаче няма потвърждения, че това ще се случи. Много проекти не са одобрени”, заяви Йотова. Тя допълни, че правителството на Орешарски ще има успех, ако изпълни десетте най-важни мерки, поставени от БСП и ДПС. Сред тях са намаляване на междуфирмената задлъжнялост, както и на забавените плащания на държавата към бизнеса.

„Кабинетът ще има успех, ако поне половината от закритите 100 хиляди фирми отново започнат работа”, допълни Йотова.

Евродепутатът е убедена, че сред избраните в 42-то Народно събрание депутати има достатъчно разумни хора, които да защитят интересите на обществото и които няма да търсят единствено политическа изгода. На въпрос дали смята, че кабинетът на Орешарски ще оцелее повече от шест месеца, Йотова отговори: „Мисля, че ще проработи максимата – няма нищо по-постоянно от временните неща”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 23 rate down comment 3
Klakson
преди 10 години
"Изхарчени са пари с надеждите, че ще бъдат възстановени от плащания от европейските фондове."Сега другарите ще направят всичко необходимо, за да НЕ бъдат възстановени парите и после ще обвинят ГЕРБ че са изхарчили хазната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 39 rate down comment 2
rover
преди 10 години
На тази май й хлопа дъската. От трите ми фирми две са замразени от 4 години, а третата работи със състав 40% от този, преди 2007 година. На хоризонта са само тояги и дебели дървета - увеличения на осигуровки, заплати, разни изисквания, горива, еленергия. На съпартийците на другарката ще кажа, че планирам да намаля още обема на работата си. Ще се заровя в калта като саламандър, ще купувам мръвки и ще каня приятели - хич няма да се напрягам. Ще създавам само продукт с малка принадена стойност, няма да првя никакви инвестиции във производството. Разбрах, че колкото повече работя, толкова повече ми вземат, а за мен нищо вече не остава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 59 rate down comment 14
scrooge mcduck*
преди 10 години
Абе, *** червена подлого, ти от къде знаеш какво става в дъжавният бюджет след като си постояно в "Европа". Там как им обяснихте, че подкрепихте "Хизбула" срещу правителството си и България.А *** ***.В бюджета има разходвани средства и чакали да се възстановят от ЕС.Ами ако искате земеделците да чакат. хахахахахахаПод вашето управление ни чака упадък и то сериозен.*** червени кратуни. Цяла Европа е в криза, тя тръгнала да ми говори за празни бюджети.Ама малоумнице, нали вашият Орешарски прие 10% данък и работеше с бюджета на излишъци, което е грешка и то пак ваша.Комунистическа.Щели сте да връщате парите на фирмите "си" или защо не уточните за хората че става въпрос за държавни фирми със над 50% участие на държавата.Ами те са меко казано съмнителни субекти в тази икономика.*** ви селска работа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още