IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев започва консултации с партиите заради протестите

Държавният глава ще разговаря и с извънпарламентарните политически сили за решаване на проблемите

13:05 | 24.06.13 г. 32
Плевнелиев започва консултации с партиите заради протестите

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с политически партии във връзка с протестите в страната, заяви той, цитиран от агенция "Фокус". "Надявам се на отговорно отношение, а не на това, на което станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност", посочи държавният глава.

Плевнелиев планира да разшири фокуса на консултациите си, като се надява до края на седмицата да проведе разговори с представители на партии без представители в парламента.

"Политическите партии, представени в парламента, имат своята огромна отговорност пред нацията в този момент. Те трябва да вземат решението, да поемат ясните ангажименти и аз като президент съм готов денонощно да работя за това, но се ангажирам и за това да разширим периметъра, защото иначе този протест ще бъде системен", уточни Плевнелиев.

Той допълни, че в момента провежда консултации с парламентарно представените политически сили, които ще продължат в рамките на днешния и утрешния ден. Припомняме, че заседанието на съвета се провали миналия четвъртък, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна заседанието. Лидерите на БСП, ДПС и "Атака" нападаха президента и разменяха остри реплики, които попречиха на нормалното протичане на съвета.

Държавният глава направи коментар и по повод назначаването на лидера на "Атака" Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия по етика.

"Изборът на Волен Сидеров за председател на Комисията по етика е не по-малък скандал от избора на Делян Пеевски. Изборът на Волен Сидеров е демонстрация към цялата нация – кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент и пред българската нация", каза Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 18 rate down comment 7
Setver
преди 10 години
Чакай малко, тук говорим за тези които искат махането на Орешарски. Във Варна има-няма по 200 човека протестират, нищо общо с 50000 протестиращи във Варна зимата. Нищо общо.В Пловдив и Благоевград протестират по други причини, калинки си пазят местата в управите, защото е ясно че няма да ги бъде. И там по 100-200 човека има-няма протестират.Къде на друго място има протести, освен столицата, защото реално те вече затихнаха почти навсякъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 21 rate down comment 13
pernik
преди 10 години
Бърза президентина ни, щото протестите си струват пари, едва ли ще могат да ги продължат още дълго време. Протестите обаче вече не са масови, протестират по 5 хил. души, скоро може съвсем да оредеят и да изчезнат, както стана с февруарските протести. Аз лично не смятам, че 5 хил. човека имат правото да отменят гласовете на милионите които гласуваха на изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 13
bgMan
преди 10 години
В Пловдив, Варна и Благоевград също има протести. Сигурно тях не ги смяташ за българска провинция щото ги харизахте на ДПС-то?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 9
Setver
преди 10 години
За какво са тези консултации? Да не би президента да го играе превратаджия и да иска да сваля правителството? Не е в правомощията му и подобна намеса не е нещо което трябва да прави.Още повече, че протестите в моемтна са почти само в столицата, в провинцията няма протести за връщането на ГЕРБ. Обаче, така му отърва на президента ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 12
bgMan
преди 10 години
Ами любимецът ви Първанов що не се направи на мъж а мълча въпреки всички престъпления, кражби и безчинства на тройната коалиция?Какво си тръгнал да искаш реванш от Плевнелиев след като толкова години не си обелил и дума срещу мълчанието на Първанов?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 8
bgMan
преди 10 години
ГЕРБ почти ги няма вече.Скоро съвсем ще изчезнат.Къ'в човек на ГЕРБ?Наглостта на мръсниците от БСП и ДПС няма граници. Искат всички институции да са техни или унищожават хората, които ги заемат за да няма кой да им вади престъпленията наяве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 10
Vesko94
преди 10 години
Добре, нека говори. Но къде беше при Бойко? Ако е президент, да е такъв. А не да играе роля на "човека на ГЕРБ". А за медиите - всяка вечер излъчват възможно най-подробно т.нар протести и нападат сегашните. Така ли беше при Бойко, питам аз? Следваха го като кученца собствениците си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
Не си ли забелязал че и без да се бърка в нищо пак медиите на БСП и ДПС + Атака поеха курс към дискредитиране лично на Плевнелиев.Защо той само да стои и да понася удари?От това, което се вижда съм сигурен че ще направят всичко възможно за да го бламират или поне да му затворят устата и да не смее да се обажда за каквото и да било.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 9
georgi.benevolenet
преди 10 години
Вече пета година лихвите в България са високи заради картел. Ако приблизително креди се дават на 10%, а депозити се взимат за 3% тогава 7% марж*40 млрд=3млрд и за 5 години са 15 млрд лв, които се губят и лошите кредити са още над 10 млрд. Колко пъти трябва да се обяснява, че Григор Стоевски, Кристина Карагьозова и другите от рисърча в БНБ, както и Петър Чобанов и други политици и икономисти са с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел и подкрепят регистрираните около Австрия Банки като мафия. Те умишлено подготвиха кризата. В пряк разговор ми отговарят, че "в България е така", "това се големи банки, които те не могат да контролират" или Чобанов "какво искаш - космически кораб ли да построим в България". С каъв ъкъл Петър Чобанов стана финансов министър? Нали с Орешарски пряко загубиха 2/3 (20 млрд според Евостат) от фондовата борса - като фин. мин. и шеф на фондовата борса тогава. Ясно, че само искат да го накиснат отново с злоупотреби за милярди, а хората ще стават бедни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 21
Vesko94
преди 10 години
Плевнелиев все по-често започва да се бърка в работата на правителството. Защо не го правеше със същия стимул и при предишните? Ситуацията май става идентична с тази, която имаха румънците преди години! Да видим как ще се развие по-нататък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още