fallback

Румен Христов: Няма бедна държава, която да е социална

Първо трябва да дадем възможност на бизнеса да натрупа ресурс, преди да разпределяме, коментира заместник-председателят на СДС

22:38 | 27.06.13 г. 31

Разделението в дясното пространство е на личностна основа, коментира в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на СДС Румен Христов.

Той допълни, че по отношение на идеите между отделните „сини“ партии са налице много допирни точки. Христов даде за пример проекта „Белене“, по който сините са на едно мнение - че не трябва да бъде реализиран.

„Мислим в една посока и когато става дума за ефективна борба срещу монополите чрез държавните регулатори, а също и за запазване на данъчната система и намаляване на бремето върху малкия и среден бизнес“, заяви Христов.

Той допълни, че първо трябва да се даде възможност на бизнеса да натрупа ресурс и чак след това да бъде разпределен.

„Няма бедна държава, която да е социална“, отбеляза още заместник-председателят на СДС.

Той заяви, че подкрепя протестиращите в искането им за предсрочни избори. Според него след избирането на ново ръководство на СДС и ДСБ ще е възможно да бъдат намерени общи допирни точки.

Христов заяви още, че десницата е имала шанс да спечели между 9 и 12% от гласовете на последните избори, ако е била в коалиция.

Той обаче отрече да се обмисля коалиране с ГЕРБ. По думите му исканията на протестиращите трябва да намерят свое представителство в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:12 | 13.09.22 г.
fallback