fallback

Парламентът се събира на извънредно заседание през следващата седмица

Предвид създалото се напрежение, считаме, че НС трябва да отговори на обществения интерес, заяви в отговор Бойко Борисов

13:56 | 10.08.13 г. 15

Председателят на Народното събрание (НС) Михаил Миков ще удовлетвори желанието на депутатите от ГЕРБ и ще свика извънредно заседание на парламента във връзка с президентското вето върху актуализацията на бюджета още следващата седмица, съобщава БНТ.

Вчера Миков изпрати писмо до ръководителите на парламентарните групи, за да ги попита кога точно е удобно да се съберат. В писмото си парламентарният шеф ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на Народното събрание и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието.

В отговор на писмото на председателя на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че настоява извънредното заседание на Народното събрание да се проведе не по-късно от 11-ти или 12-ти август.

"Предвид създалото се напрежение, считаме, че парламентът трябва да отговори на обществения интерес, което може да стане единствено чрез незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание", категоричен е в отговора си бившият министър-председател. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:36 | 13.09.22 г.
fallback