IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът се събира на извънредно заседание през следващата седмица

Предвид създалото се напрежение, считаме, че НС трябва да отговори на обществения интерес, заяви в отговор Бойко Борисов

13:56 | 10.08.13 г. 15
Парламентът се събира на извънредно заседание през следващата седмица

Председателят на Народното събрание (НС) Михаил Миков ще удовлетвори желанието на депутатите от ГЕРБ и ще свика извънредно заседание на парламента във връзка с президентското вето върху актуализацията на бюджета още следващата седмица, съобщава БНТ.

Вчера Миков изпрати писмо до ръководителите на парламентарните групи, за да ги попита кога точно е удобно да се съберат. В писмото си парламентарният шеф ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на Народното събрание и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието.

В отговор на писмото на председателя на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че настоява извънредното заседание на Народното събрание да се проведе не по-късно от 11-ти или 12-ти август.

"Предвид създалото се напрежение, считаме, че парламентът трябва да отговори на обществения интерес, което може да стане единствено чрез незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание", категоричен е в отговора си бившият министър-председател. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 5 rate down comment 7
N.Genov
преди 10 години
SS-23 е рефрешнал 23 пъти коментарите, за да си натрака +/-. Ако имаше гласуване "да опънем ли депутатите от атака", по предложение на ДПС, вие пак щяхте да си гласувате с "Въздържал се"! Тоя път обаче няма мърдане и ще трябва да гласувате "ЗА" заедно с ДПС. Дали ако това стане сами избирателите на АТАКА няма да заврът Сидеруглу под масата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 18
shpono
преди 10 години
Защо в сряда нали на 30 атакистите щяхте да унижите избирателите си гласувайки с и за ДПС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 21 rate down comment 18
SS-23
преди 10 години
В сряда парламента ше набие, за пореден път, канчето на Боко-Тиквата....да не забравя къде му е мястото! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 14 rate down comment 20
bgMan
преди 10 години
Икономическият ефект от ветото няма да бъде голям,.Ветото ще бъде отхвърлено.Но политическият ефект е по-важен, защото ветото оказва влияние върху едни процеси на преразпределение на гласовете за следващите избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 15 rate down comment 22
bgMan
преди 10 години
Червеноармейската въшка защитава Атака, гласуваща от своя страна "за конкретни идеи и решения"...Това може и да минава в пенсионерските клубове и при феновете на "Шок". Само *** не знаят, че депутатите на Атака бяха най-евтините на черния пазар за пазаруване на български парламентаристи. И че въобще не са нито принципни, нито им пука за ползата на българите. Долна корумпирана продажна *** досущ като БСП и ДПС. Една категория сте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 19
shpono
преди 10 години
Като за начало е хубаво да си пиеш хапчетата, но не като тези на волен, че очевадно не действат :)).И децата разбраха, че волен е ЗА ДПСи стои ТВЪРДО пред ДПС (в смисъл, че дпс го *** изотзад), а вие избирателите на атака с под пет мозъчни клетки не сте схванали. Какви конкретни идеи и решения, волен се наакваше да прави етнически скандал след скандал, а сега гласува с и за ДПС, наакваше се да нарича серГЕЙ,ГЕЙ, ГЕЙ, а сега гласува с и ЗА него :)). Такива двулични *** само в атака може да има. Я кажи един случай в новия ни парламент когато ДПС са гласували ЗА, а атака е гласувала ПРОТИВ:))). Няма такъв нали, странно е да ти допадат всички идеи и конкретни решения които предлага партията която най много си мразил сумати години :)). Странно е ама не е странно, защото волен е финансиран от дпс и играе за тях. И да не забравиш да си вземеш парчето пица :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 21 rate down comment 25
lidmon
преди 10 години
Я обясни как ще се подобри положението на хората като се изтегли 1 млрд. кредит и се вдигне дефицитът с още 500 млн.? Може в краткосрочен план да раздадеш едни пари които нямаш, но в дългосрочен дори и това преди кредита което е давано ще бъде орязано, за да се погасява същия този кредит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 34 rate down comment 31
SS-23
преди 10 години
Момче, на всички тиквени кратуни, все Атака ви е в коментарите! Явно още дълго ще ви държи влага факта, че Волен ви резна навирените главици, и вие вече НЕ сте фактор!Кога ще разбереш, че Атака не гласува "за" подкрепата на която и да е парламентарна група, а гласува "за" конкретни идеи и решения, ако те са в полза на хората! В случая ще се гласува "за" подкрепа на бюджета, в който е малко-отмалко заложено подобряване на състоянието на хората, спрямо вашият последен тиквен бюджет, а да не говоря за първите "постни пици" на Дянков!Запиши с дебели букви: Герб вече не е фактор в българската политика, и Десният блок ще има повече проценти от него, на следващите избори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 30 rate down comment 16
robert
преди 10 години
Субсидии за милиони долари е раздал Тръстът за гражданско общество за Централна и Източна Европа на наши фондации. Сред получилите финансиране са известни лица от протестите срещу кабинета Орешарски, информира в. Преса. Училището за политика на Саша Безуханова е получило около $300 000, Асен Генов от Фондация 14 януари близо $120 000, Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева -$200 000. Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев- $137 000.Фондация Риск Монитор с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев е получила финансиране от близо $350 000, а българският клон на Трансперънси интернешънъл начело с Огнян Минчев над $200 000. Най-голяма е субсидията за Отворено общество почти 1 млн.долара, пише още в. Преса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
kane
преди 10 години
..еми даТакъв е редаТрябва да се гласува отново защото е върнато с ветоПросто се гласува 2ри път
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още