IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият терминал на летище Варна посреща първите си пътници

Терминал 2 започва работа на пълни обороти в 15 часа на 27 август

12:14 | 26.08.13 г. 1
<p>
	<em>Проектът е дело на известни световни проектанти и дизайнери с характерни елементи от българската архитектура и природа.&nbsp;&nbsp;</em> Снимка: в-к &bdquo;Черно море&ldquo;</p>

Проектът е дело на известни световни проектанти и дизайнери с характерни елементи от българската архитектура и природа.   Снимка: в-к „Черно море“

Най-новият пътнически терминал в България - Терминал 2 не летище Варна, ще посрещне първите си пътници на 27 август.

Първият вътрешен полет е сутринта за София на националния превозвач „България ер“, а първите пътници по международни линии се очаква да бъдат посрещнати в новия терминал на летище Варна от Беларус с авиокомпания „Белавия“, съобщиха от пресцентъра на аеропорта.

Новият терминал започва работа на пълни обороти в 15 часа. В същия час старият Терминал 1 на летище Варна ще бъде затворен след 41 години оперативна работа.

Терминал 2 на летище Варна, който от 15 часа на 27 август вече ще обслужва всички пътуващи от и до Варна, е модерно съоръжение, проектирано и построено съобразно изискванията и спецификата на трафика на летище Варна, със съвременен интериор и най-модерни системи за обслужване, атрактивни търговски зони, кафенета и заведения за хранене.

Той разполага с около три пъти по-голяма площ за обслужване на пътниците.

Проектът, дело на известни световни проектанти и дизайнери, цели запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа.

Общата стойност на инвестицията е 75 млн. лева, което е най-голямата инвестиция, правена на летище Варна през последните десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
lubka2
преди 10 години
Съоръжението е много хубаво. Поне на входа и на изхода на град няма да се излагаме пред чужденците. Цяло чудо е , че след толкова години беше предприет подобен мащабен проект във Варна. Надявам се, че ще сложи началото на хубавите и сериозните инвестиции в града.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още