IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на дребно с 4,9% ръст на годишна база през август

Спрямо юли има ръст от 0,4%, показват сезонно изгладените данни на НСИ

11:42 | 08.10.13 г.
Търговията на дребно с 4,9% ръст на годишна база през август

Търговията на дребно, без тази с автомобили и мотоциклети, се увеличава с 0,4% през август спрямо предходния месец и с 4,9% на годишна база, показват календарно изгладени данни на НСИ.

Месечни изменения

През август 2013 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в почти всички икономически групи. Увеличение се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,3%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с по 1,1%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0,4%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,2%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1,3%, и в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 1,2%.

Годишни изменения

През август 2013 г. спрямо същия месец на 2012 г. оборотът нараства по-значително в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 22,5%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 10,9%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 10,4%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3,2%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 3,1%.

Намаление е регистрирано само в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още