IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светослав Младенов: Ние сме универсалният ПР за България

Имаме готови проекти от 18 общини досега, които ще влязат в инвестиционния каталог, заяви изпълнителният директор на БАИ

19:59 | 29.10.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Светослав Младенов: Ние сме универсалният ПР за България

Инвестиционният каталог е един добър пример за чудесно сработване между Българската агенция за инвестиции (БАИ) и икономическото министерство. Това каза в предаването Investbook на Bulgaria On Air Светослав Младенов, изпълнителен директор на агенцията.

Младенов обясни, че каталогът съдържа подробна информация за инвестиционния климат в България, както и различни проекти, с които да могат да се привлекат инвестиции от чужбина.

По думите му обаче каталогът ще бъде ориентиран и към това да помага за инвестициите тук в страната.

"Обикаляме различни места, които да ни помогнат да включим различни проекти в каталога. Всички общини участват. За момента основните градове, които посетихме са Бургас, Варна, Шумен, Русе. Предстои ни другата седмица да отидем и до Велико Търново", каза той.

Според него хората на местно ниво, като кметове, веднага реагират и представят инвестиционни проекти, които ще бъдат включени сега или на по-късен етап в каталога, след като бъдат оценени от експертите в БАИ.

"Имаме готови проекти от 18 общини досега", похвали се Младенов.

Той обясни, че са получили големи проекти от Министерството на икономиката и енергетиката, които ще бъдат включени още в първото издание на каталога.

"На 31 октомври стартира месечен бюлетин за хората, пряко свързани с инвестициите в България. Те ще могат да получат бърза справка за интересни инвестиционни проекти, нови закони в страната, информация, свързана с валутните пазари", посочи Младенов.

Според него агенцията работи добре с правителството.

"С вицепремиера Даниела Бобева работим усилено с работна група за промяна на Закона за инвестиции и за промяна на някои от мерките за насърчаване на инвестициите", заяви той.

"Работим шест проекта в момента, и всеки успешен от тях е стъпка към целта ни за чуждестранните инвестиции да стигнат четирицифрена сума с единица отпред до края на годината", каза още Младенов.

"Ние от БАИ сме универсалният ПР за България. Интересни сме на чуждите инвеститори“, коментира Младенов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
"За момента основните градове, които посетихме са Бургас, Варна, Шумен, Русе. Предстои ни другата седмица да отидем и до Велико Търново"----------------------------------А бе, ако не друго, поне добре си прекарват времето хората, не е монотонно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"Публичност и Прозрачност": На всеки въпрос относно конкретен проект и относно очакваните и настоящи промени на Закона за инвестиции, отговора беше - Като сме готови, ще разберете! - '*** ние винаги разбираме, като сте готови... само че после бързо Ви изнасят, преди да се осъзнаят маймуните...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още