IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре стартира продажбата на винетни стикери за 2014 година

Цените на винетните стикери за 2014 г. остават непроменени

12:19 | 16.12.13 г.
От утре стартира продажбата на винетни стикери за 2014 година

От утре (17 декември) стартира продажбата на винетни стикери за следващата календарна година, съобщиха от пресцентъра на "Български пощи" ЕАД, който е един от разпространителите на винетки.

Винетни стикери ще се предлагат на общо 2037 пощенски гишета из страната - с 141 повече гишета в сравнение с 2012 година.

Тези, които искат да се снабдят с винетки на 23 и на 31 декември 2013 г. могат да го сторят в дежурните пощенски станции, уточняват от компанията

Други пунктове, от които гражданите могат да се снабдят с винетен стикер, са касите на EasyPay. Стикери ще се продават на бензиностанциите на веригите "Еко", "Петрол", ОМВ, "Шел", както и "Лукойл", става ясно от информация, качена на сайта на един от основните доставчици на стикери.

Цените на винетните стикери за 2014 г. остават непроменени, спрямо тези, валидни за 2013 година.

Преди дни вицепремиерът Даниела Бобева заяви, че очаква до края на 2014 година вече да има избран нов консултант по изготвянето на модел за въвеждане на електронна система за платено преминаване по пътищата - така наречената тол такса.

По разработването на системата за тол таксата се работи по няколко години и след провала на няколко обществени поръчки, се очаква най-рано 2015-2016 година в страната ни да заработи системата. След като бъде въведена тол таксата, използването на винетната система вероятно ще отпадне изцяло.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още