IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едно дружество е допуснато до процедура по разпространение на винетки от догодина

Офертата на "Винетни стикери 1217" е 4,4% от реализирания брутен приход за изпълнение на обявената поръчка, съобщават от АПИ

15:50 | 28.08.12 г.
Едно дружество е допуснато до процедура по разпространение на винетки от догодина

Единствено дружеството "Винетни стикери 1217", консорциум между "Български пощи" и "ВИП секюрити", е допуснато до открита процедура за организиране на дейността по разпространение на винетни стикери от следващата година, редаде БТА. Днес бе отворена ценовата оферта в Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Предметът на дейността на дружеството е свързан с цялостното организиране на разпространение на винетни стикери на територията на страната - приемане и съхраняване на склад на отпечатаните количества, осигуряване на пунктове за крайна дистрибуция, информационно обезпечаване на отчитането на складовите наличности и продажбите, и финансовите постъпления от продажби.

От АПИ съобщиха, че офертата на "Винетни стикери 1217" е 4,4% от реализирания брутен приход за изпълнение на обявената поръчка. В предложението не е включен ДДС, който се начислява допълнително.

За сравнение комисионата, която държавата плаща на сегашния доставчик "ВИП Секюрити" и СИБанк, е 4,75%

Оферта в конкурса подаде още един участник – сдружение между СИБанк и “Г4С Секюрити Сървисиз България” – компания за транспорт на ценни пратки.

През 2009 г. сегашните конкуренти “ВИП Секюрити” и СИБанк участваха заедно и спечелиха конкурса за дистрибутор на винетките.

Тази година условията към дружествата, които искаха да участват, бяха завишени значително. Изискването за оборот към фирмите за последните 3 г. е 20 млн. без ДДС. За сравнение през 2009 г. изискването е било 6 млн. лв оборот, без ДДС за трите години.

Дистрибуторите трябва да осигурят и поддържат 10 пункта за разпространение на стикерите във всяка област на страната, които да работят денонощно. През 2009 г. изискването е било за 1 пункт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още