IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pall-Ex в търсене на бизнес партньор в България

Стремежът на компанията е да създаде партньорство с доставчик на логистични услуги в страната

08:58 | 12.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Pall-Ex</em></p>

Снимка: Pall-Ex

Pall-Ex, водещ професионалист в превозите на палетизиран товар в Европа, предприе следващ ход от своето континенталнo разширяване като даде заявка, че търси бизнес партньор в България.

Стремежът на Pall-Ex Group е да създаде партньорство с доставчик на логистични услуги в страната, който да предлага решения на Балканския регион. Междувременно Групата разширява своята дейност в Европа, като част от нейната цел е да създаде Паневропейска транспортна мрежа за палетизиран товар.

Основният национален партньор ще управлява българската транспортна мрежа под формата на утвърдения франчайзинг бизнес модел на Pall-Ex. Този модел изисква централно разположен на територията на страната хъб, който да бъде близо до главни пътни артерии.

Компанията вярва, че това ще позволи да бъдат привлечени повече превозвачи към транспортната мрежа, както и за бързото и ефективно обслужване на клиентите на цялата територия.

„Пет от десетте Паневропейски коридора минават през България“, казва директорът на отдел проекти Ананд Аси, който ръководи разширяването на компанията в Европа. „Бързо развиващият се логистичен сектор на страната и инвестициите в инфраструктурата създават идеална възможност за една логистична компания да се разраства чрез нашия модел. С въвеждането на доказания ни модел на транспортна мрежа за палетизиран товар в България ние предлагаме на логистичния доставчик перспективата да бъде пионер в индустрията. Тъй като в България около 70 на сто от стоките се превозват с автомобилен транспорт, включвайки се в нашата мрежа, партньорът ни ще попадне в центъра на логистичния пазар и ще предложи ефикасен и икономичен метод за превоз на товари“.

Pall-Ex Group е водеща транспортна мрежа за палетизиран товар в Англия и Европа, специализирана в транспортирането на малки пратки, между 1-6 палети за just-in-time дистрибуция. Основана през 1996 г., Pall-Ex стремително се разраства като в същото време запазва основните си ценности, предоставяйки на клиентите високо ниво на обслужване на достъпна цена чрез Паневропейската мрежа, състояща се от около 250 водещи транспортни компании в Европа.

„Нашият основен национален партньор ще може да се възползва от имплементацията на модел, който е успешно изпитан и тестван от Pall-Ex в няколко страни в Европа, които свързват транспортните си дейности и предлагат последователни услуги в Европа. Партньорът ни ще има възможност да надгради върху обширното познание на Pall-Ex Group в областта на логистиката и да предложи нови дистрибуторски услуги под марката Pall-Ex, както и да използва специално пригодената за целта IT система – TWINE“. 

Отличителният белег на компанията е моделът Hub and Spoke, включващ всеки превозвач (присъединил се към мрежата), който събира товар от клиентите и го доставя до централно разположения хъб, след което товарът се сортира и се натоварва обратно на камиона на превозвача, който е отговорен за зоната на крайната дестинация. Това позволява на клиентите да изпращат пратки, вариращи от едно пале до частични товари, за едно денонощие. Споделяйки помежду си ремаркета с товар със същата крайна дестинация, превозвачите намаляват значително общите разходи за превоз на товари, както и вредното въздействие върху околната среда.

Новата транспортна мрежа ще има възможността да се присъедини към Pall-Ex Italia, Pall-Ex Iberia, Pall-Ex France, Pall-Ex Romania и Pall-Ex Polska и да бъде част от Паневропейското разширяване. 

За повече информация моля посетете www.pallex.com!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още