IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активите на "Бургаски корабостроителници" са обявени на публична продан

Взискател по делото е Първа инвестиционна банка

12:19 | 13.03.14 г. 3
Активите на "Бургаски корабостроителници" са обявени на публична продан

Частен съдебен изпълнител обяви за продан активите на „Бургаски корабостроителници“. Взискател по делото е Първа инвестиционна банка.

Началната цена на активите – терени с площ над 700 дка, производствени и административни сгради, е почти 47 млн. лева.

През декември 2013 година 140 работници в "Бургаски корабостроителници" бяха съкратени, като всеки от тях има да получава по няколко заплати. Общата сума, която дружеството дължи за възнаграждения, е 700 хил. лева, съобщава БТА.

Според работниците фалитът на предприятието е умишлен. Според тях от приватизирането на дружеството през 2000 година е започнало целенасочено и системно източване на фирмата, което е довело до банкрут.

При последното си посещение в Бургас социалният министър Хасан Адемов обяви пред журналисти, че държавата няма как да помогне на "Бургаски корабостроителници", тъй като дружеството е частно.

Вчера икономическият министър Драгомир Стойнев съобщи пред депутати, че има заявен инвеститорски интерес към предприятието и даже един от заместниците му се е срещал с него. Разговорите обаче трябва да се водят между потенциалния инвеститор и сегашния собственик на дружеството, а държавата може да подпомогне бъдещия собственик само с насърчителни мерки, подчерта Стойнев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
vivankata
преди 10 години
Ти за източване на дружества не си ли чувал?Без значение частни или държавни!Държавата също иска да притежава печеливши дружества!Сега друг е въпросът защо и как."Вчера икономическият министър Драгомир Стойнев съобщи пред депутати, че има заявен инвеститорски интерес към предприятиет" - ето ти един вероятен мотив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 7
toto 2
преди 10 години
Какво значи умишлено фалиране ,то не е държавно .Никой частник не желае фалит ,какви са тия комунистически мисли .Такива неща се случват всеки ден ,а причините могат да бъдат най -различни....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
krasssen
преди 10 години
На срещата трябва да бъдат поканени и "умните" създатели на престъпната приватизация и хитрите игри след нея.Всички заедно ще се почерпят и доволно ще коментират как унищожиха нацията и прогониха хората от БГ. На финала на банкета леко почерпани ще изпеят химна на терминаторите и ще похвалят тези , които са измислили идеологиите за да се заблуждават лесно обикновените хора. УРА Да живее .............!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още