IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават протестите на съкратените от „Бургаски корабостроителници“

Излизат с писмени искания пред кмета, областния управител и ръководство на завода за бъдещето на корабостроителницата

12:18 | 20.01.14 г. 1
Продължават протестите на съкратените от „Бургаски корабостроителници“

Съкратените работници от „Бургаски корабостроителници“ продължават с протестите, след като днес около обяд те отново се събраха в центъра на Бургас, за да повторят исканията си, съобщава агенция „Фокус”.

Работниците продължават да настояват за среща между изпълнителния директор на завода Деян Дянков, кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Павел Маринов.

Въпреки че искането за среща е отправено преди седмица, засега няма развитие. Днес се очаква съкратените да отправят писмени искания, които да представят пред кмета, областния управител и настоящото ръководство на завода.

Бившите работници настояват за яснота за бъдещето си и това на корабостроителницата.

Междувременно директорът на инспекцията по труда в града Павлин Васков потвърди, че 22-ма от съкратените корабостроители в Бургас работят към новото дружество „Барабел”, което бе създадено с дейност корабостроене и оперира на територията на „Бургаски корабостроителници”, след като новото ръководство на завода започна процедура по обявяването му в несъстоятелност.

Той допълни, че другият важен въпрос е останалите без работа съкратени корабостроители да си получат дължимите заплати и обезщетения. Дължимите им заплати за октомври и ноември ще бъдат изплатени от държавния гаранционен фонд, тъй като „Бургаски корабостроителници” са в процедура по несъстоятелност. Делото трябва да се гледа в столицата, тъй като дружеството е с регистрация в София.

За неизплатените за 2010 година заплати, които бившите работници имат да получават, трябва да бъдат водени съдебни дела.

В началото на декември миналата година новоизбраното ръководство на „Бургаски корабостроителници” с изпълнителен директор Деян Дянков съкрати всички 150 работещи в завода.

Уволнените служители протестират пред завода всеки ден с искания за срещи с ръководството и яснота за бъдещето на завода. На първата среща с изпълнителния директор Деян Дянков работниците разбраха, че дружеството вече е с ново име - "Барабел".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
zepter
преди 10 години
Някой замислял ли се е къде са парите на хората? Явно някой има врътка от това предприятието да фалира ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още