IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващото правителство ще решава за новия блок в АЕЦ Козлодуй

Министерският съвет е приел доклада на икономическия министър за акционерното споразумение с Westinghouse, но то ще бъде окончателно одобрено от новия кабинет

15:55 | 31.07.14 г.
Следващото правителство ще решава за новия блок в АЕЦ Козлодуй

Следващото правителство ще има последната дума за акционерното споразумение с Westinghouse за 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“, посочва се в съобщение на пресцентъра на Министерския съвет.

На вчерашното си заседание Министерският съвет е приел решение, с което одобрява доклада на министъра на икономиката и енергетиката във връзка със сключване на Акционерно споразумение между „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД, „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и „Уестингхаус Електрик Къмпани“ ЛЛС, пише в съобщението.

Акционерното споразумение ще влезе в сила след окончателното одобряване от следващото правителство, в т.ч. на Споразумението за финансов модел и на Договора за проектиране, инженеринг, доставка и строителство, по съответния надлежен ред, допълва се в съобщението.

Подготовката на финансовия модел и договора за проектиране все още не е започнала, допълват от Министерския съвет.

Междувременно директорът на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов, на АЕЦ „Козлодуй – Нови мощности“ Валентин Илиев и шефът на Българския енергиен холдинг (БЕХ) се събраха на среща в сградата на БЕХ в София. Пред журналисти Генов коментира, че акционерното споразумение с американската компания за изграждането на новия ядрен блок не е подписвано.

Генов увери, че страната ни не е поемала и никакви финансови ангажименти, но отказа да коментира какво се е обсъждало на срещата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още