IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

52 проекта си разделят 10 млн. лева от Националния иновационен фонд

За финансиране в Седмата конкурсна програма на фонда кандидатстваха 152 участника

18:42 | 31.07.14 г.
52 проекта си разделят 10 млн. лева от Националния иновационен фонд

52 проекта ще получат близо 10 млн. лева държавна субсидия по Националния иновационен фонд, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Средства ще получат 46 научноизследователски развойни проекти и 6 проекта за техническа осъществимост.

Правителството има целенасочена политика по отношение на малкия и средния бизнес, развитието на иновациите, коментира при представянето на проектите председателят на Управителния съвет на Фонда и зам.-министър на икономиката Анна Янева. Тя изрази надежда, че тази политика ще продължи и занапред.

Общо 152 проектни предложения бяха представени в рамките на седмата сесия, обявена на 1 февруари тази година Одобрените 52 проекта обхващат 10 сектора - машиностроене, електроника и електротехника, фармация, хранително-вкусова промишленост, ИКТ в сферата на предприятията, творчески индустрии и др.

Администрирането на Националния иновационен фонд е едно от важните направления в дейността на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, насърчаващо сътрудничеството между науката и бизнеса, допълват още от МИЕ.

Това е подкрепа, която оказва държавата за извършването на научни изследвания или експериментални разработки с цел усвояване на нови производства и изделия, насочени към повишаване на иновативния потенциал и технологичното равнище на предприятията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още