IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК санкционира "Монделийз България" със 118 хил. лева

Компанията е нарушила правилата с провеждането на играта си "Преобрази дома си с Nova Brasilia и AIKO"

17:00 | 01.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КЗК санкционира "Монделийз България" със 118 хил. лева

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция на „Монделийз България“ (бившата „Крафт Фуудс България“) заради нарушения, свързани с играта „Преобрази дома си с Nova Brasilia и AIKO”. Наказанието за компанията е в размер на 118,2 хил. лева, което представлява 0,05% от приходите от продажби на „Моделийз“ през 2013 година.

От КЗК отчитат като смекчаващи вината обстоятелства фактът, че компанията е спряла играта си, когато е започнала проверка по начина, по който е организирана.

Припомняме, че в началото на април КЗК се самосезира относно провеждаето на играта. Заключенията от изготвените анализи на регулатора са, че организаторите на играта нарушават Закона за защита на конкуренцията, защото използват непазарни елементи в процеса на взимане на решение за покупката на стоката им – кафе Nova Brasilia.

За да участват в играта, потребителите трябва да купят продукти с марката Nova Brasilia на стойност минимум 2 лева и да регистрират часа и номера на касовата бележка на сайта на компанията, на Facebook страницата или чрез SMS.

При регистриране на повече от един код участниците играят за награди с по-висока стойност. На печелившите се раздават ваучери на стойност 100 лева, 200 лева, 500 лева или 1000 лева.

Тези ваучери могат да бъдат използвани единствено в мебелните магазини AIKO. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още