IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитров: Повечето партии в парламента са за нарастване на пенсионната възраст

Това е непосилна мярка, смята лидерът на КНСБ

14:53 | 09.12.14 г. 1
Димитров: Повечето партии в парламента са за нарастване на пенсионната възраст

Повечето партии в парламента са за нарастване на пенсионната възраст. Това показват совалките на КНСБ с формациите в Народното събрание, стана ясно от думите на лидера на синдиката Пламен Димитров. Вчера той разговаря с ГЕРБ, РБ, БДЦ и АБВ, а днес – с ДПС и ПФ. 

Лидерът на КНСБ потвърди, че протестът, обявен за четвъртък, срещу повишаването на пенсионната възраст остава.

"До момента не сме получили мнозинство, което да гарантира, че пенсионната възраст догодина няма да се променя“, каза Димитров след разговори с ръководството на Патриотичния фронт.

Лидерът на КНСБ обясни, че е чул “хубава позиция от Патриотите“, но тя не е достатъчна. „Така че продължаваме с парламентарните срещи и с натиска през мнението на българските работници“, потвърди той. И отново изрази надежда депутатите да разберат, че вдигането на пенсионната възраст е непосилна мярка.

Димитров очаква парламентът отново да обсъди падането на данъчната преференция за минималната работна заплата и да я запази. От думите му стана ясно, че с Патриотите подкрепят това.

Освен това синдикатите и ПФ са против намаляване на бюджета за образование и подкрепят въвеждането на данък за финансовите трансакции.

"Имаме предложение и за данъчни облекчения за първо, второ и трето дете в края на годината“, каза след срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той обясни и че Фронтът ще търси съдействие от КНСБ за настояването си да се направи ревизия в енергетиката, за да се осветят мащабните кражби там.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
крас
преди 9 години
Не разбирам, защо бюджета не се освободи от бремето да плаща осигуровките на държавните служители! Защо от заплатите на същите не се отчисляват здравни и пенсионни осигуровки, като останалите данъкоплатци?!Защо стотиците хиляди чиновници армия , полиция , магистрати , министерства, народни представители са поставени в ПРЕВИЛИГИРОВАНОТО ПОЛОЖЕНИЕ не те , а данъкоплатеца да носи тази осигурителна тежест!!Не е ли крайно време да бъде премахната превилегията на работещитепенсионери поставяща ги в неравнопоставено положение спрямо останалите участници в пазара на труда ?! Виждате до къде води това - до работещи пенсионери и безработни млади хора напускащи държавата !ЗАЩО ВИНАГИ СЕ МИСЛИ ДЕСТРУКТИВНО , А НЕ СЪЗИДАТЕЛНО!ЗАЩО? КАКВА Е ЦЕЛТА - да превърнем държавата в пустиня ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още