IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планира се влизането на парамедици в спешната помощ

Паралелно с това ще бъде въведена и системата на телемедицината, заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков

12:05 | 14.02.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Планира се влизането на парамедици в спешната помощ

България залага влизането на парамедиците в системата на спешната помощ. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков пред Милена Милотинова в предаването Брюксел 1 по телевизия България Он Еър.

Паралелно с това ще бъде въведена и системата на телемедицината. При критични случаи тя ще позволява на парамедиците да могат да разговарят с лекари, намиращи се в болничните центрове. По думите му България е на път да въведе в експлоатация въздушни линейки. 

„В Румъния имат и въздушни екипи, докато при нас ползваме такива с договори, тъй като нямаме пари за подобно нещо.  Но и това е в процес на разработка. Има създадена работна група, която е от гражданско въздухоплаване. Там има наш експерт от министерството на здравеопазването. Те ще работят по това да се проучи опита на системата НЕМS, която се ползва в доста европейски страни и осигурява такъв транспорт при спешни случаи. Всичко е въпрос на работа в следващите месеци. На път сме да намерим решение и на този проблем“, каза Шарков пред Милена Милотинова.

Повече вижте в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова днес от 18 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 9 години
Кога Досега трябваше да сте обучили парамедици или поне да бяхте започнали обучение Нищо не беше направено Изгубихте страхотно много време Това което трябваше да направите ви беше написано Но вие изглежда не искате и да четете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 9 години
Въвеждането на телемедицина , телепатия и телепортация с помощта на пара - въздушен и парамедици - транспорт е есенциално за скъсяване на пътя до болницата , която може и да липсва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още