IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията за пенсионните фондове ще работи до 30 април

Досега комисията освен редовни е имала и извънредни заседания, твърди председателят ѝ Корнелия Нинова

09:42 | 13.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Комисията за пенсионните фондове ще работи до 30 април

До 30 април ще действа временната парламентарна комисия, която трябва да провери работата на пенсионноосигурителните дружества, управляваните от тях фондове и надзора над тях. Решението за това бе взето от парламента със 150 гласа "за" и 1 въздържал се.

Председателят на комисията Корнелия Нинова заяви, че комисията е била създадена със срок на действие един месец, но заради големия обем работа членовете й няма да успеят да приключат работата си.

Комисията освен редовни е имала и извънредни заседания, отбеляза Нинова, цитирана от БТА. Тя посочи, че удължаването е с повече от месец, защото в това време влиза и ваканцията (за Великден). Нинова увери, че комисията ще приключи работата си преди 30 април.

Припомняме, че комисията беше създадена на 17 февруари и разполагаше с един месец срок, за да проучи как работят пенсионоосигурителните дружества и как се прилага регулаторната рамка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още