IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват структурни промени в агенцията за насърчаване на малкия бизнес

Малките и средните предприятия смятат, че ведомството не изпълнява основната си функция

18:40 | 24.03.15 г.
Започват структурни промени в агенцията за насърчаване на малкия бизнес

Досегашната работа на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия е получила лоша оценка на страна на бизнеса и във ведомството започват реформи, съобщиха от Агенцията.

Малките и средни предприятия съобщават, че институцията не изпълнява основната си функция – да предоставя информация за бизнес средата и да насърчава предприятиятия в страната и излизането им на външните пазари.

Реформите не могат да бъдат наречени „чистка”, коментират от Агенцията. По този начин от ведомството отговарят на обвиненията на бившия директор Богдана Ваташка – Анави, разпространени днес чрез медиите. Все пак новото ръководство е поискало Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да провери сигналите за нарушения.

„Понастоящем тя е директор на дирекция "Програми и проекти", под чието ръководство е Националния иновационен фонд и е координатор по проектите на агенцията по Оперативна програма „Административен капацитет“ и Оперативна програма „Конкурентоспособност“.  В момента изпълнението на тези проекти на практика е блокирано и страната е заплашена от финансови корекции”, обясняват още от Изпълнителната агенция.

Под ръководството на Анави дирекцията не е кандидатствала по никакви проекти, свързани с грантови схеми на Европейската комисия, и е лишила Агенцията и българския бизнес от възможности за пряко безвъзмездно финансиране за дейности по насърчаване на малките и средните предприятия.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Министерството на икономиката и самостоятелно юридическо лице.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още