IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: България е с 1,5% при допустими 2% грешки при изготвянето на европроекти

За три месеца има над 1 млрд. лева повече приходи заради борбата с контрабандата, посочи премиерът

14:15 | 04.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Борисов: България е с 1,5% при допустими 2% грешки при изготвянето на европроекти

България има средно 1,5% при допустими 2% грешки при изготвянето на европейски проекти, обяви във Варна премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това е европейска статистика и няма как да не ѝ се вярва.

Според министър-председателя страната ни е сред десетте най-добри държави при изготвянето на проекти от всички 28 страни членки. Борисов посочи, че зад България има държави с по 15, 30, 40 на сто грешки при изготвянето на проекти. Според премиера това показва, че страната ни има много добър административен капацитет на екипите на  министерствата и кметовете.

Министър-председателят каза още, че през тази година по европейски проекти ще бъдат разплатени 6 милиарда лева за инфраструктура, конкурентноспособност и други.

Пред младежите от ГЕРБ Бойко Борисов разказа за проектите, които са реализирани и се реализират при неговото управление. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ средно на година се строят 65 километра магистрали. Борисов припомни, че през тази година предстоят строителство на лотове от магистрала "Хемус", завършване на спортните зали в Русе и Пловдив и други.

Борисов посочи още, че се полагат огромни усилия за борбата с контрабандата, като по думите му за три месеца има над 1 млрд. лева повече приходи.

"Сега поне не можете да се оплачете, че на Бургас се помага повече, отколкото на Варна – над 300 млн. лева инвестиции има в града", обяви пред местните младежи Борисов. Той изрази мнение, че кметът Иван Портних и екипът му са тръгнали малко бавно. "Практиката показва, че през втория си мандат кметовете работят по-силно, там, където ГЕРБ има кметове два мандата, са най-добрите градове за живеене", допълни той.

Премиерът взе участие в политическия университет на МГЕРБ, който е под надслов "Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. - Доказваме, че можем!". Освен Борисов в инициативата участват и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, както и депутати.

Още новини от страна може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
На тоя нечий министър-председател вяра нямам!Много приходи, много нещо, откакто взеха решение за заема!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още