IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Димитров: Сливането на митниците и НАП ще спре схемите на митничарите

Същинските приходи идват от данъци, а не от митниците, каза депутатът

10:44 | 09.04.15 г. 1
Емил Димитров: Сливането на митниците и НАП ще спре схемите на митничарите

Идеята да се слеят Агенция "Митници" и НАП е от доста време и ще спре схемите на митничарите. Това каза пред „Нова телевизия” депутатът от ПФ Емил Димитров, известен с прозвището Ревизоро.

Има приходи от митниците, но не се извършва това, което се желае, коментира депутатът. "Митниците пропуснаха своя шанс към тях да няма реформи", заяви депутатът.

Димитров уточни, че същинските приходи идват от данъци, а не от митниците.

Вчера на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи сливането на НАП и митниците като мярка за подобряване на приходите от агенция "Митници". За Борисов мотив за това действие е „абсолютно ненадеждната“ охрана на границите по отношение на борбата с контрабандата.

Димитров посочи като пример за корупционна схема, че митничари късат телеграми от Турция, с които се предупреждава за влизане на камиони с контрабандна стока. 

"Тази телеграма се скъсва, после не може да се разбере кой я е получил. Ако вие сте премиерът, ще продължите ли да търпите това да се случва", заяви Димитров и добави, че митниците "водят собствен живот, имат собствена политика и собствено законодателство".

Във връзка с разбития наскоро контрабанден канал на ГКПП "Капитан Андреево", той заяви: "Казват, че в страната са влезли 16 камиона, а те може би са 45. Митничарите са златните момчета със златните ключета, с които са им заключени устите".

Контрабандните камиони са били турски, но са пътували с фалшиви български регистрационни табели. Задържани бяха 26 души, от които 13 митничари и трима гранични полицаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
melon
преди 9 години
Защо ли ми се струва,че нищо няма да се промени...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още