IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обновлението на София

Големи инфраструктурни обекти за почти 140 млн. лв. ще бъдат изпълнени през тази година в столицата

12:11 | 10.04.15 г. 4
Обновлението на София

Той съобщи, че фирмата, която извърши ремонта във вече обновената част на "Витоша", продължава да подменя счупени плочи. Ще направим всичко възможно да запазим тази пешеходна зона максимално дълго време в хубав и приветлив вид, каза Христов.

По отношение на проектната идея за втори фонтан на пешеходната зона той каза, че е хубаво да има такъв тип водни площи. Още един фонтан на този етап не се предвижда, но ще бъде предвидена технологична възможност за поставянето на такъв.

Работи се усилено по подготовката на реконструкцията на бул. "Цариградско шосе". Ремонтът обхваща два отделни участъка - между бул. "Яворов" и Четвърти километър и между моста при разклона за летището и ж.к. "Младост" до Околовръстния път. Работата ще бъде започната от втория участък около 20 април, а обновяването на първия участък - в началото на юни.

Проектът включва основно рехабилитацията на пътната настилка, подмяна на мантинелите, ремонт на бордюрите и тротоарите. Ремонтът трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн.лв., каза Христов.

Той обяви, че в края на април или средата на май трябва да започне и ремонтът на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк. Освен ремонт на пътни платна, тротоари, осветление и обозначаване на велотрасе, е много важна подмяната на релсовия път, както и ремонтът на двата моста над бул. "България" и бул. "Пенчо Славейков". Очаква се основните строителни работи да бъдат завършени до началото на септември, уточни Христов.

Заместник-кметът каза, че се обсъжда възможността заедно с тези два големи обекта да започне и реконструкцията на бул. "Дондуков". Процедурата е приключила, изпълнителят е избран, посочи Христов. По думите ремонтът включва пренареждане на паважната настилка и цялостна подмяна на релсовия път.

Тротоарите също ще бъдат обновени, тъй като тяхното състояние в този район е изключително тежко, каза Христов. Той очаква да приключи проектирането на ул. "Козлодуй", където предстои подмяна на релсовия път, както и да бъде поставен нов релсов път по бул. "Джеймс Баучер".

Това са четири големи обекти, в които основната част на инвестицията е насочена към подмяна на трамвайния релсов път и контактно-кабелната мрежа. Всичко е част от голяма програма по отношение на инвестиции в електротранспорта на града, тъй като намеренията на общината са в новия програмен период усилията да бъдат насочени към модернизация на електротранспорта в София, каза Христов.

Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
stasi666
преди 9 години
А за затапването с нови светофари на основни булеварди какво ще кажеш ? А кварталните улици или от там не се краде достатъчно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
ceneto
преди 9 години
за вело алей нищо не се споменава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
redcretin
преди 9 години
Сериала Цариградско Море продължава със свежи ... пари :) Да му мислят инвеститорите, така де - данъкоплатците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 7
melon
преди 9 години
Ще се усвоят едни пари, дано 10-15 процента останат и за града!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още