IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва ревизия на деветте обединени столични болници

Съкращаване на персонал още сега няма да има, заяви Красимир Ангарски, който оглави новосъздаденото гражданско дружество

09:56 | 29.05.15 г.
Започва ревизия на деветте обединени столични болници

Започва пълна ревизия на всички дейности в обединените 9 столични болници. Това заяви пред в. "Труд" финансистът и министър в служебното правителство  „Софиянски“ Красимир Ангарски, който оглави новосъздаденото гражданско дружество, пише Puls.bg.
 
Той се закани да направи стриктна проверка на стопанските дейности в лечебните заведения, на започнатите и недовършени строежи на тяхната територия, ще се цели в осигуряване на по-добро и комплексно лечение на пациентите, като се използва целият ресурс, струпан в деветте болници.
 
По неговите думи съкращаване на персонал още сега няма да има. Ангарски посочва, че уволненията невинаги са свързани с намаляване на разходите и те не са приоритет на ръководството на лечебните заведения.

Директорите на 9-те болници официално подписаха договора, чрез който се създава дружеството "Университетски болници 9".
 
То включва УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, СБАЛАГ „Майчин дом“, СБАЛББ „Св. София“, СБАЛДБ „Проф. И. Митев“, УМБАЛ „Св. Екатерина“ , УСБАЛИБ „Проф. И. Киров“, УСБАЛЕ „Акад. И. Пенчев“  и Специализираната болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия.

Според здравния министър д-р Петър Москов очакваните икономии са за около 6 млн. лв., а администрациите ще се намалят 5 пъти.
 
Гражданското дружество ще предоставя правни консултации и становища, ще организира немедицинска дейност и консултативна помощ и дейности по организация на обучение на студенти и специализанти.
 
Негова задача ще е също да администрира научните дейности и клиничните изпитвания, да поддържа международно сътрудничество с чуждестранни лечебни заведения и организации.
 
Деветте болници ще трябва да организират административно-стопанските дейности, свързани с ремонт и поддръжка на дълготрайните материални активи, болнично хранене и организация на храната за персонала, съгласно нормативните изисквания, стерилизация, транспорт, охрана и други доставки и услуги, свързани с немедицинските дейности на лечебните заведения.
 
Те ще извършват и дейности по оперативното организиране на деловодната дейност, архива и съхранението на документите на лечебните заведения и организация на дейностите по управление на човешките ресурси и безопасни условия на труд.
 
Сред задълженията му са още администрация на дейността на гражданското дружество, осъществяване на връзки с обществеността, както и всяка друга административна и/или стопанска дейност, която е необходима за подпомагане осъществяването на основния предмет на дейност на всяко едно от лечебните заведения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още