fallback

Предстоят масови ремонти на вътрешноквартални улици в София

Заводът за битови отпадъци ще рециклира повече от 50% от отпадъците на града

20:09 | 11.09.15 г. 8

Предстоят масирани ремонти на вътрешнокварталните улици в столицата, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция „Фокус”. Тя каза, че Столична община е ремонтирала над 130 километра основни улици и булеварди и са завършени 5 нови кръстовища на две нива.

Фандъкова допълни, че започва изграждането на нови станции на третия лъч на метрото.

„За последните години построихме 21 километра метро от общо 39 километра метро мрежа, като повече от половината е построена през тези 4 години. Това става с подкрепата на Европейската комисия и на държавата, но и с постоянна работа и усилие. Не си позволихме да спрем метрото нито за момент, дори и тогава, когато спираше външното финансиране“, отбеляза кметът на столицата.

По думите й само след няколко дни започва работа и заводът за битови отпадъци.

„Това е инвестиция в една от най-тежките системи на всеки един град – екологията, и решава в дългосрочен план въпроса с отпадъците, със затварянето и рекултивацията на депата и най-вече с производството от отпадъци на електроенергия и компост“, заяви Фандъкова. Тя уточни, че с тези инсталации ще бъдат рециклирани повече от 50% от отпадъците на града.

Кметът на София каза още, че само за 2 години са закупени 226 нови автобуса, тролейбуса и трамваи, като е подменен 90% от тролейбусния транспорт.

Във връзка с предстоящия първи учебен ден Фандъкова отбеляза, че село Герман ще посрещне празника с ново училище, а през последните 4 години Столична община е извършила ремонти в над 200 училища. Празникът на София – 17-ти септември – столицата посреща с откриването на Музея на София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:55 | 11.09.22 г.
fallback