IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 млн. касови бележки са регистрирани в лотарията на НАП

Касовите бонове вече могат да бъдат регистрирани и с мобилни устройства

12:15 | 12.12.15 г.
3 млн. касови бележки са регистрирани в лотарията на НАП

В лотарията, която провежда Националната агенция за приходите (НАП), вече има регистрирани 3 млн. касови бележки на обща стойност от 41 млн. лева. Инициативата на Агенцията цели да насърчи хората да изискват касови бонове от търговците.

За участие в лотарията с награди потребителите трябва да се регистрират еднократно на специален сайт.  Данъчните отчитат, че за по-малко от месец от началото на играта, на сайта вече има 5 млн. посещения.

Касовите бележки вече могат да се регистрират и с мобилни устройства. Разработени са специални приложения за iOS и Android, които могат да бъдат изтеглени от съответните магазини за приложения на компаниите.

Регистрираните на сайта касови бележки участват в лотария със седмични награди (смартфон), месечни (смарттелевизор) и голяма годишна награда (автомобил). Участниците обаче трябва да пазят касовите бележки до края на играта, защото срещу тях ще получат наградата си.

Няма ограничения за броя на касовите бележки, с които един потребител може да участва в лотарията, нито изискване за минимална и максимална стойност на покупката, допълват от НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още