IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лютви Местан: Никой не е искал оставката ми

Заседанието на ЦС на ДПС е незаконно, коментира той

12:29 | 24.12.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лютви Местан: Никой не е искал оставката ми

Никой не е искал оставката ми, нито смятам да я подавам, заяви Лютви Местан, който даде изненадваща пресконференция в Кърджали. Според него заседанието на ЦС на ДПС днес е незаконно.

"Председателят свиква Централния съвет на ДПС, никой друг", категоричен бе той, цитиран от rodopi24.com.

Според него форумът в София от 13:30 часа днес, на който той ще бъде свален от ръководния пост е нелегитимен.

По отношение острата критика на почетния председател на партията Ахмед Доган по декларацията на ДПС и изразената позиция по сваления руски самолет от турски изтребители, Местан увери, че декларацията е била писана колективно в парламентарната група на движението. Ясната и силна критика на Доган има нужда от обсъждане в местните структури и дълбок дебат в ЦС на ДПС.

Според Лютви Местан съвет на централното ръководство може да бъде проведен на 11 януари 2016 година и на него да се чуят позиции дали изчетената от него декларация е тежък политически гаф. Ако настроенията са в полза на критиките, това за Местан би било липса на доверие.

Той е категоричен, че ДПС е най-последователната евроатлантическа партия в България, но "на този етап публичният й образ е натоварен със страшни идеологеми". Не сме нито проруска, нито пета или шеста колона на Турция, но България и ДПС не могат да търсят баланс като неутрални между Русия и НАТО, категоричен бе Местан.

Той заяви, че няма да присъства на заседанието в София, тъй като не е бил информиран.

На пресконференцията в Кърджали до Местан бяха депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен, Венцислав Каймакамов от Пловдив, кметът на Ардино Ресми Мурад и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Очакванията за заседанието в София са Лютви Местан да бъде свален от поста председател на ДПС и да бъде изключен от партията.

Повече новини за политика можете да прочетете в Dnes.bg. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 4
Ivan.r
преди 8 години
хаха цензурира се тур.чолята :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
Ivan.r
преди 8 години
Викаш ако *** цъфнат в Кърджали и под дулото на тяхните зелени човечета се проведе референдум, който потвърждава на 140 % желанието им да се отделят от Република България и да се присъединят към Република Турция - това е нещо напълно нормално, законно, не трябва да има последици и тн?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
"Анексията или анекс е едностранно, насилствено присъединяване на територия към друга територия. Анексията се отличава от окупацията, която сама по себе не води до изменения на юридическата принадлежност на територията."Пример : Анекс от страна на САЩ 1846-1848 - на почти половината от територията на Мексико и по-точно Горна Калифорния и Ню Мексико, земите на днешните щати - Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта.===В случея с КРИМ НЯМА анексия! Думите ЗНАЧАТ това което ЗНАЧАТ! Произволната им безсмислена употреба обърква тези за които са предназначени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
supertrader
преди 8 години
Не става въпрос за свален бомбардировач а за осуетена употреба на термоядрено оръжие срещу ИД. Последната сваля цената на петрола и създава тотален дискомфорт в Кремъл, тя е голям проблем за Кремъл. Сега руснаците просто им дърпат конците, раздърпват за да създадат бъркотия у нас и да покажат че сме зависими. Това не урежда техния въпрос с ликвидацията на ИД и покачване на цената на петрола, обаче проклетията си е проклетия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 7
Ivan.r
преди 8 години
Пропуква се монолитната Руско-турска пета колона ДПС и изпълзяват изпод нея всичките агенти на ДС. Какъв подарък за България! Южна България не е Крим, че да я анексират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 5
comet
преди 8 години
Явлението Ердоган е създадено (политически и икономически) с подкрепата на САЩ (във връзка с Ислямска държава и подемът на Русия). Ердоган (подобно на болшинството от нашите псевдо бизнесмени като Плю.вко и т.н.) не е представител на здравия турски бизнес и интереси. Кланът Ердоган е натрупал икономическа/политическа сила, но властта и парите му намаляват със затихването на Ислямска държава в Сирия и Ирак. Свалянето на самолета едва ли е било без благословията на САЩ и за да се задържи на власт, Ердоган ще прави каквото му наредят от САЩ (като длъжник на банките удавник за сламка, подобно на пръснатите из европа без бнадежда за добра работа емигранти-джихадисти), т.е. да задълбочава конфликта с Русия (икономически и всякакъв, което не е в интереса на здравият турски бизнес и народ) и увеличава напрежението в Европа (чрез джихадистка емиграцията). Европа се противопоставя доколкото може, а Ердоган изнудва срещу възпиране на емиграция (срещу пари, визи, членство, ). Русия се дистанцира приятелски/икономически от барутния погреб Турция, а и ще подкрепя кюрдите (както и САЩ). Сега излиза на бял свят, че Турция май се опитва да изнудва срещу потенциална загуба на територии (Турски Кюрдистан), като предявява и претенции за част от България (филмът по Ал Джазира, държането на Местан, събитията в ДПС). Греша ли някъде?Весела Коледа и нека Бог и мъдростта на Народа и Предците ни пазят България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още