IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортният министър също е спрял няколко обществени поръчки

Процедурите са на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и Националната компания “Железопътна инфраструктура”

18:21 | 16.03.16 г. 1
Транспортният министър също е спрял няколко обществени поръчки

Министърът на транспорта Ивайло Московски е наредил прекратяването на няколко обществени поръчки в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) и Националната компания “Железопътна инфраструктура”, съобщава агенция "Фокус".

Решението на министъра е взето заради разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов всички министри да преразгледат обществените поръчки на ведомствата им и предприятията под тяхната шапка.

Спряна е една от поръчките за изграждането на инфраструктура за безжичен интернет на ДППИ. Тя ще бъде прегледана още веднъж. Все още по процедурата не е избран изпълнител. В НКЖИ също има няколко поръчки, за които министър Московски смята, че има нужда от допълнителен преглед.

По време на блиц контрола в парламентарната комисия по транспорта транспортният министър обясни, че договорът за почистването на Летище София, който стана повод за протести и за намеса на премиера, е бил сключен без негово знание.

Той отново обясни, че договорът е прекратен предвид и предстоящото отдаване на летището на концесия. Според Московски бъдещият концесионер трябва сам да вземе решение какви дългосрочни договори да подписва.

Припомняме, че премиерът Борисов нареди на министрите да проверят тръжните процедури в ресорните им ведомства, след като нареди прекратяването на обществената поръчка за изграждане на 60 км от магистрала “Хемус”, въпреки че вече имаше избрани изпълнители. Основният мотив – да се избегнат съмненията за разпределянето на държавните поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
d333
преди 8 години
Нещо става... Усилено събират пари - за бежанци ли, за война ли.... но не е за хубаво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още