IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на туризма обмисля дуално обучение в сектора

Следващата седмица ще заседава новосъздаденият Съвет за кадрите в туризма

18:42 | 19.04.16 г.
Министерството на туризма обмисля дуално обучение в сектора

От Министерството на туризма обмислят пилотен проект за дуално обучение в туристическия сектор, каза пред журналисти в Кърджали министър Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че идеята е в проекта да бъдат включени професионалните гимназии, университетите и представители на туристическия бизнес.

От министерството вече са инициирани срещи с всички двустранни търговски камари в България. Конкретни разговори са водени с българо-германската и българо-швейцарската камара, за да се преценят възможностите и да се почерпи опит, обясни министърът.

Ангелкова каза още, че през следващата седмица ще заседава за първи път новосъздаденият Съвет за кадрите в туризма. Неговата задача е да предлага конкретни решения, свързани с образованието и подготовката на кадрите и тяхната заетост.

Ангелкова прогнозира ръст на туристите това лято от всички важни за страната ни туристически пазари. Само от Русия прогнозата е за 30 процента повече туристи, която се основава на база реални ранни записвания и информация от големите руски туроператори.

Увеличение тя отчете и при туристите от Турция, които за декември, януари и февруари са били с 15 процента повече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още