IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов: Най-правилното решение е да минем през предсрочни избори

Според финансовия министър в оставка не трябва да се правят опити за съставяне на нов кабинет в рамките на това Народно събрание

11:01 | 30.11.16 г. 1
<p>
	Владислав Горанов. Снимка: <em>Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Владислав Горанов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Смисленото решение в момента не е да се подкрепи правителство на коалиция „Обединени патриоти”. Това заяви в ефира на Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

„За мен най-правилното решение е да минем през предсрочни парламентарни избори. Не трябва да се правят опити за ново правителство в рамките на този парламент, защото то няма да бъде силно и няма да има достатъчна подкрепа. Наивно е да очакваме друго", коментира той.

Горанов добави, че най-важно е зад едно правителство да има достатъчно хора с една обща идеология, които да взимат възможно най-добрите решения.

„Няма нищо драматично в това, което се случва в момента. За мен всеки парламент, в момента, в който не може да излъчи стабилно управление, застанало зад ясна доктрина, трябва да се разпуска веднага.  Управлението не трябва да е самоцел на никого“, каза още Горанов.

Финансовият министър е категоричен, че в момента няма от какво да спасяваме България, освен от популизма. (бел. ред. вероятно той има предвид предложението на Патриотичния фронт за минимална пенсия от 300 лв.)

Според него страната е далч от ръба на някакъв колапс. "Властта няма да изчезне. Няма да има нито един ден, в който България няма да има министър-председател", добави той.

Горанов припомни още, че сме втори по икономически ръст в Европейския съюз (ЕС) с 3,6% за последното тримесечие, според данни на Евростат. „България е стабилна и единственото важно нещо в момента е всеки да продължи да си върши работата както до сега, включително и политиците“, заключи Владислав Горанов. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 6
obafeme
преди 7 години
Горане, ходи си в общинска, там са ти изчистили прахта на бюрото, все пак си доказан банкер, хижар, черешар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още