IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко харчат домакинствата в света за храна?

Домакинствата в България отделят средно почти 20% от доходите си за храна

12:39 | 14.12.16 г. 9
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Домакинствата в България харчат средно 18,4% от доходите си за храна, с което страната се нарежда на 45-то място от общо 92 държави, включени в последната статистика за глобалните разходи за храна за 2015 г., изготвени от американското министерство на земеделието. Като цяло колкото по-развита е една страна, толкова по-малък е процентът от разходите на домакинство, които отиват за хранителни продукти, коментира World Economic Forum.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
даже и през комунизма, когато зплатите бяха ниски и по магазините нямаше нищо, хората пак не гладуваха, щото само си изкарваха всичко от земята ... да гладуваш на тази територия без война или катаклизъм ==> си мързелив за пребиване !!! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 7 години
изобщо не е гладуване, сметни ги ще видиш ... имай в предвид че това е средна стойност за цялата страна и за всички групи от обществото без да се брои кво си изкопал на село!и престанете с тази мантра, аз за 35 години живот не съм видял един човек в тази държава да гладува или да е умрял от глад, за сметка на това доста се угоихме последните години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 6
khao
преди 7 години
кво да палим ? гуми ? ... хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
khao
преди 7 години
не си видЕл, а търсИл ли си ? :):) щото вашия етнос не е известен с това че работи :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
Hammer
преди 7 години
Тоест според тази стъкмистика средно всеки българин има нужда от 68 долара месечно за храна и след това му остават по 300 долара? Това може би е в някакъв паралелен свят, но в реалния бих искал да видя как служителите на американското министерство на земеделието успяват да се хранят цял месец с около 130 лева! Може би трябва първо поне да посетят въпросните държави преди да пишат абсолютни дивотии!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още