IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЗОК пак се похвали с намаление на разходите заради пръстовия идентификатор

За декември 2016 г. са заявени за плащане с около 7% по-малко средства спрямо ноември същата година

15:17 | 06.01.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отчита намаление на пациентите, получили медицинска помощ в болница за декември 2016 г., както и на разходите за медицинските грижи. Като основна причина за резултатите от фонда посочват въведения механизъм на пръстовия идентификатор.

Това съобщават от здравния фонд, предоставяйки данни за месеците преди въвеждането на пръстовия идентификатор и след това.

През октомври 2016 г. (когато още не е въведен пръстовият отпечатък - б. р.) броят на пациентите, лекувани в лечебни заведения за болнична помощ нараства в сравнение със същия период на 2015 г. А през ноември, когато системата за автентификация започва да се прилага в болниците, се забелязва тенденция към намаляване на ръста на пациентите, потърсили болнична медицинска помощ, посочват от Здравната каса. 

През декември 2016 г. броят на хоспитализираните пациенти е с 25 890 по-малко, отчитат от фонда. И допълват, че за декември 2016 г. са заявени за заплащане близо 169 млн. лева, което представлява около 7% намаление спрямо ноември същата година.

Припомняме, че почти веднага след въвеждането на системата на пръстовия отпечатък Националната здравноосигурителна каса отчете, че само за първите 15 дни след въвеждането на системата, са спестени 15 млн. лв.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
olimpiec
преди 7 години
Ще го караш само на "Биджи" без "Джиджи" и така ще стане.Тия съвсем за *** ни взеха вече от тая "Здравна Каса".......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
bigi
преди 7 години
Горкичкия аз! Как ще крада сега? Как ще си налея гориво на самолета и как ще обикалям света?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още