IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ "нападна" с парламентарни въпроси служебния регионален министър

Всички депутати в парламентарната група на партията се интересуват от броя служители в регионалното министерство

11:29 | 20.04.17 г. 2
<p>
	Снимка: <em>АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Само ден след като започнаха работа новоизбраните депутати зададоха редица въпроси към служебното правителство, показва справка в сайта на Народното събрание. Най-активни са депутатите на ГЕРБ и всички техни въпроси са насочени към регионалния министър Спас Попниколов и дейността на неговото министерство.

От публикуваните вече запитвания се вижда, че всички депутати в групата на ГЕРБ се интересуват от числеността на служителите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и агенциите, които са под неговата шапка.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова задава въпроси още и за ремонтите по магистрала „Хемус“, строителството на магистрала „Струма“, състоянието на тунелите в страната, инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2017 г. и за националната програма за саниране на жилищата. Павлова се интересува и от работата на Агенцията по геодезия и от управлението на оперативната програма "Региони в растеж". 

Лиляна Павлова вече коментира, че служебният кабинет е "върнал страната с 10 години назад" с някои свои решения, сред които е спирането на търга за избор на изпълнител на тунела "Железница". Спас Попниколов пък съобщи, че ще даде изпълнението на програмата за саниране на прокурор заради установени нарушения. 

Депутатите от БСП също имат въпроси към служебните министри. Крум Зарков, който за първи път влиза в парламента, има въпрос към вътрешния министър Пламен Узунов във връзка с най-честите нарушения при последните избори.

Неговият колега Георги Гьоков се интересува от качеството на храните и дали има разлика между тези, продавани в Източна Европа, и тези, продавани в Западна Европа. Въпросът е към служебният министър на земеделието Христо Бозуков.

Социалистът Стоян Мирчев пък пита за политиките на служебния кабинет, с които да бъдат подпомогнати уязвимите социални групи след поскъпването на природния газ от 1 април. Питането е отправено към служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев в качеството му на вицепремиер, отговарящ за социалните политики. 

Президентът Румен Радев коментира в сряда, че ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ - партията, спечелила предсрочните парламентарни избори, през следващата седмица. Очакванията са новото правителство да бъде сформирано в началото на май. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
stanislavr
преди 7 години
Тая пак изпълзя под шлифера. Защо не си отговори сама на половината въпроси: Кой остави офертите за тунел Железница да отлежават 6 месеца? При кой министър са отмъкнали папките? Защо Тракия се разпада след 1 година? Колко пъти са падали лампи на Витиня по нейно време? В коя държава затварят магистрали през зимата, защото едни и същи снегорини се водят на няколко места? Къде са вложени събраните пари от новите винетки? И т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
boyanpa
преди 7 години
Хахаха, Лиляна отвръща на удара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още