IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Изборите показаха решимостта да скъсаме с корупцията и авторитаризма

Единственият начин да победим на балотажа е да бъдем мобилизирани, каза президентът и кандидат за нов мандат

20:30 | 14.11.21 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Изборите са показали решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието с авторитаризма. Това заяви президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев в първия си коментар след излизането на екзитпол данните за вота.

"Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, отговорността да се прехвърля на други, явно не сполучиха", коментира той.

Ясно е, че ще има балотаж. Единственият начин да победим и да надделеем над манипулациите, е да бъдем мобилизирани, каза Радев.

„Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията и заплахите, е да бъдем мобилизирани”, заяви още Радев.

Той поздрави всички партии, които влизат в новия парламент.

"Бъдещото правителство трябва да е реформаторско, анткирорупционно, да бъде подкрепено от ясно изразено мнозинство", каза държавният глава.

Румен Радев благодари на всички, които са дали вота си за бъдещето на страната. Благодарим на стотиците хиляди, които подкрепиха тандемът ни, каза той.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова също благодари за подкрепата и доверието на всички гласували за тях. „Ще продължим нашата битка за разрушаване на една система, която не даде отговор на техните въпроси и на техните проблеми през последното десетилетие“, каза Йотова.

Според резултатите от екзитпол на „Галъп“ – агенцията, с която работи Investor Media Group, досегашният президент на България Румен Радев печели убедително първия тур на президентските избори, но ще трябва да се яви на балотаж след две седмици.

Двойката Румен Радев – Илияна Йотова получава 49,4% от вота на отишлите до урните, докато на второ място остават проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева.

Двамата ще се изправят на балотаж след две седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Доста се надявах този да спечели на първи тур, че ми писна от глупавите му клишета и лозунги, ама не било...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
studioaa
преди 2 години
На тези избори се очертава ДСП да има 17-20% първо заради ниската избирателна активност и второто заради силния вот в Турция от където ще дойдат поне 50-60 хил. гласа за тях. Т.е партията на корупцията ще рекорден резултат в историята си, Делян Пеевски и Бат Сали ще са депутати пак. Явно ДПС ще са незаобиколим фактор и това комбинирано с Копейкин като за капак явно ГЕРБ 21 % + ДПС 20 % + Костя 5% = нови избори...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 2
malkia Muk
преди 2 години
Ти да не си някакъв Евро-***, който не гласува, а само дава акъл на гласувалите?С по-малко загубено време, а и по-ефективно щеше да е, да си изразиш недоволството като си закараш *** да гласува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
malkia Muk
преди 2 години
Нe, изборите показаха друго. Психиатрии трябва да се строят И най-вече кадри да се създадат, компетентни да ви лекуватНие от форума не можем, да ви помогнем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
Радев: Изборите показаха решимостта да скъсаме с корупцията и авторитаризма >> Да вееее, ух как по височайша милост избягнахме локдауна, по нашенски заключването, носим на мутрите си парцали, които спират само мухи и комари да не лапаме и те така Льотчик Зидарски. С'я ко ще строим - концлагер, светло бъдеще или светъл концлагер ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още