IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анастас Герджиков: Трябва да се състави редовно правителство

Надявам се да има дебат преди втория тур с г-н Радев, посочи кандидат-президентът

21:40 | 14.11.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Призоваваме всички политически лидери още утре да положат усилия да съставят редовно правителство. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в първи коментар след излизане на изборните резултати.

„На тези трети избори се убедихме в едно и това е, че колкото и избори да направим, резултатът ще е общо взето еднакъв. Ту една, ту друга партия изведнъж се оказва с много гласове, а друга с по-малко. Така наречените партии на промяната имат сравнително еднакъв общ брой гласове и проценти. Той се променя с малко. И пет пъти да направим избори, резултатът ще е същият", смята Герджиков.

Кандидатът за президент посочи, че неговата кандидат-президентска двойка е постигнала целта си да се яви на балотаж и „не само заради ниската избирателна активност“.

Той изрази очакването си, че на втория тур „ще се променят рязко нещата и ще се обърнат към нас“.

По думите му тогава ще се гледат качествата на кандидата.

„Нямаше дебат, но се надявам да има преди втория тур с г-н Радев“, каза още Герджиков и потвърди, че разчита на подкрепа от всички български граждани, независимо за коя политическа сила гласуват.

Другата постигната цел, по думите му, е била да скъсят дистанцията с конкурентите Румен Радев и Илияна Йотова. На въпрос от коя партия би приел подкрепа, Анастас Герджиков обяви, че на втори тур разчитат на подкрепата на всички граждани, независимо за коя партия гласуват. "Аз съм убеден, че ще успеем да обърнем резултата", каза още кандидатът за президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Ще се ръфат слугите за оглозгания кокал и ако не се докопат до мръвка (заеми) няма да кандисат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още