IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Родители излязоха на протест с искане големите ученици отново да влязат в клас

Според протестиращите онлайн обучението се отразява негативно на децата

16:44 | 20.11.21 г. 33
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Родители излязоха на протест пред Министерството на образованието и науката, настоявайки учениците от 5 до 12 клас да се върнат в класните стаи, пише БНР.

Организатор на демонстрацията е Гражданско обединение „Да запазим училището като средище за децата“.

Протестът се проведе по обяд с блокиране на движението пред министерството. След това протестиращите се насочиха към Министерството на здравеопазването. Там оставиха „посланията“ на своите деца, изписани на плакати.

По думите на участниците мерките в образователната сфера не са били взети навреме, а децата в момента не могат да отидат на училище, но имат право на достъп до търговските центрове.

По думите на родителите децата понасят основната тежест от мерките, наложени в България, а онлайн обучението има негативни последици върху учениците.

„Децата от пети клас нагоре са тотално забравени от министерството! За тях това е трета учебна година онлайн и това повече не може да продължава така", коментира Дарина Донева, която е майка на ученици в 5 и 7 клас.

„Тук говорим за много сериозни психически поражения върху децата, защото това е трета поредна учебна година. Колко още малко? Това още малко стана едно постоянно състояние. Най-лошото е, че не му се вижда краят. Всичко се стоварва върху нас родителите, защото децата започват да ни упрекват“, коментира Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8 клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 5 rate down comment 1
akomodacia
преди 2 години
Да не влизаме в тая тема щото е дълга, ама за кои ваксини става въпрос? Тия дето предпазиха западна Европа ли?...Пак ще ти го напиша а пък може и да го разбереш...В БГ НЯМАШ ПРАВО ДА ПОСЕЩАВАШ УЧИЛИЩЕ ДОРИ И ДА СИ ВАКСИНИРАН!!!....сложи ако искаш очилата, може пък и да помогнат :)...Иначе за тестовете си прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
хаха ... данни от неточни тестове ... :))) ... тия тестове дават фалшиви положителни , преко сили 60% са достоверни ... а колко дават отрицателен на заразен знаеш ли ... ?! ... минимум поне още толкова фалшиви ... и колко може да се верва на тези тестове ... ?! ... слушам ... ако не ти се верва виж си постъпилите в болница , докато ходеха на училище децата . спреха ги и заболеваемостта и постъпилите в болница започна да пада след 2-3 седмици . да , съгласен съм че трябва да ходят на училище и лекции . причина да не се ваксинират студенти и гимназисти ... ?! ... мхх ... ?! ... при условие , че настоящите ваксини се тестват дори на 6 месечни бебета в момента ... азиатците ги прилагат на от 3 години нагоре , нема не искам ... кво , ще си изпотрепят децата ли ако не са сигурни ... ?! ... смехурко ... държавата на имунолозите ... :))) ... 80% широки специалисти ... да не вземе некой да се засегне ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 0
akomodacia
преди 2 години
Това му обяснявам на тая Зелка, ама той си знае неговата. Учениците трябва да са в училище, щото само цъкат Майн крафт и не учат. Да не говорим, че си прецакват здравето с тия компютри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 7 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Да, учениците над 4ти клас да се връщат също в клас. Тестче, като при другите и обратно в училище. Седенето вкъщи нито е учене, нито е работа на ниво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 3
akomodacia
преди 2 години
Ама ти верно си знаеш едно :) Какъв развъдник са училищата бе бай х? Нали вече има данни от тестване? Със сигурност си чел, колко са положителните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 7
zelka007
преди 2 години
кво се пънеш тогава да ми наливаш ... ?! ... всеки си решава за него и семейството му ... не ходят на училище и лекции . и кво ... ?! ... да не се ваксинрат ли ... ?! ... ако щът бре , хе , те неадренталците у нас не дават да им правят тестове даже , носят една и съща маска откато е дошъл вирусът ... :))) ... светът се ваксинира над 60% , децата ги ваксинират с половин доза ... не боледуват тежко , факт . но са развъдник в училищата , факт . и изпозаразяват родителите си . дори ваксинираните си родители заразяват , носят голям вирусен товар с този новият щам делта и пробиват защитата на родителите си . и така се претака болестта ... и ще излезе нещо още по-заразно , щото този мутира зверски бързо и се напасва към всичко . затова е целото тупуркане . вместо вече да е нещо ендемично , както в китай , ю.корея ... в Европа ще се влачим поне 2-3 години , заради дървени философи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 0
akomodacia
преди 2 години
Не съм антиваксър, че коректа ме е коригирал :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 2
akomodacia
преди 2 години
Само да те светна, че аз СЪМ АНТИВАКСЪР. Аз съм ваксиниран от половин година, включително и жена ми и повечето ви роднини. В момента ти пиша от Щатите и ти казвам, че тук масово не се изисква децата да са ваксинирани и никой не си прави труда да ги ваксинира. Разбира се от щат до щат има известни разлики. Тук на юг в Тексас дори не се носят и маски вече....Друго ти думам, ама ти понеже си се запънал да се заяждаш и си знаеш една опорка и си я повтарям. Не съм фен да пиша с големи букви, ама на теб ще ти го драсна, че виж може и да прозреш. ДОРИ И ДА ИМАШ ВАКСИНА ПАК НЕ МОЖЕШ ДА ХОДИШ НА УЧИЛИЩЕВ БЪЛГАРИЯ!!!! Това разбра ли го?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 6
zelka007
преди 2 години
***.ди нед.окл.атено ... днес седа на сигганнския немити моркови , а ... ?! ... не си ли ... ?! ... ми седай , че ти личи като не си ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
e bb i si mamma ta gnusna !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още