IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпоследно: Осигуровките вероятно ще бъдат вдигнати с 2 процентни пункта

Работодателите и синдикатите са готови да подкрепят това решение, финансовото министерство трябва да реши дали да приеме предложението

19:17 | 10.10.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Предпоследно: Осигуровките вероятно ще бъдат вдигнати с 2 процентни пункта

Работодателските организации и синдикатите са достигнали до компромис и са готови да се съгласят с увеличение на осигурителните вноски с 2 процентни пункта от 1 януари. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков след среща на работодатели, синдикати и управляващи, проведена днес.

Дянков обяви, че до утре вечер ще стане ясно дали с това увеличение ще могат да бъдат събрани необходимите средства. „Трябва първо да излязат сметките”, отговори министърът на въпрос дали осигуровките ще се вдигнат с 2 процентни пункта, а не с 3, както бе обявено по-рано тази седмица.
 

Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев съобщи, че работодателите са готови да подкрепят увеличение на осигурителната вноска с 2 процентни пункта, но при определени условия. Той обясни, че работодателите искат пенсионните вноски да се плащат наравно от работодатели и работници.

Въпреки постигнатото одобрение на увеличението, до категорично споразумение не се е стигнало. Такова може да има във вторник, когато преговорите ще бъдат подновени.

Министърът на труда Тотю Младенов изрази задоволство след срещата, както и че очаква да се стигне до окончателен компромис след като разчетите на финансовото минстерство станат факт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Lucifer
преди 13 години
Посоката е вярна, но целта е още далече! До кога държавните служители - полиция, армия и правосъдие ще са като свещени крави, нищо не плащат (а да не говорим че май и държавата вече не им плаща), пък са най добре осигурените и получават дори по 20 брутни заплати при пенсиониране. Къде го има това да НЕ плащаш а да консумираш и то двойно по-вече от тези които ти плащат(останалите осигуряващи се, поемайки цялата тежест). Знае се че и жените живеят около 10 год. по-дълго от мъжете а пък се пенсионират с 5 год. по-рано. Имайте милост към мъжете, стига с тая полова дискриминация, мъжете вече са по-слабия пол или пенсионери в БГ ще са само жените????.....До като не се изравни възраста за жени и мъже по равно, не мислете по-вече за повишаване възраста на мъжете! А за категорийте ББ, отдавна те предупредих...барнеш ли ги...АУТ си !!!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Те не плащат, но и държавата не им ги плаща (внася). А се ползват с всички права на редовно осигурени. Е, как да стигат парите тогава?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Императорът
преди 13 години
А докога държавните служители ще бъдат като свещени крави и няма да плащат осигуровки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още