IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалното министерство ще разпредели 8,38 млн. лева за най-бедните

Еднократно 270 хил. души ще получат по 30 лева през април, реши правителството

12:29 | 26.02.14 г.
Социалното министерство ще разпредели 8,38 млн. лева за най-бедните

Еднократната помощ в размер на 30 лева за хората с най-ниските доходи беше одобрена от министрите по време на заседанието на правителството днес.

През април, в края на отоплителния сезон, Министерството на труда и социалната политика ще разпредели 8,38 млн. лева, които ще бъдат допълнително преведени в бюджета на министерството.

Средствата са осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, уточняват от правителствената пресслужба. От подпомагането ще могат да се възползват 270 хил. души, които са получили целева помощ за отопление през този сезон.

Еднократната помощ ще бъде отпусната и на семействата, чиито доходи надхвърлят с до 10 лева лимитите за отпускане на енергийна помощ.

Предоставянето на финансовата подкрепа ще се реализира от Агенцията за социално подпомагане.

Отпускането на 30-те лева вече получи критики, че е предизборен ход на управляващите. Днес депутатът от "Коалиция за България" Корнелия Нинова категорично отхвърли тези съмнения и обясни, че решението е било взето още с актуализацията на бюджета за 2013 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още