IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Василев: Държавата показа двойни стандарти

Скоро ще има конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман, твърди банкерът

16:50 | 04.08.14 г. 27
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цветан Василев: Държавата показа двойни стандарти

Държавата няма никакви средства и намерения да изплати задълженията на КТБ АД към нейните клиенти, твърди досегашният мажоритарен собственик на банката Цветан Василев в изявление, разпространено в личния му блог.

Според Василев представителите на държавата са показали двойните си стандарти, а „в резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 млрд. лева“. 



Същевременно Василев намеква, че скоро ще има и конкретно предложение за оздравяване на КТБ, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и държавния фонд на Оман. 

Публикуваме пълния текст на изявлението:

Уважаеми клиенти на КТБ АД,

Скъпи колеги и служители на банката,

Изминаха два месеца от старта на финалната фаза на реализацията на заговора срещу мене и КТБ АД! Заговор, замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина, който доведе до поставянето на банката под особен надзор.

Днес никой не си задава въпроса - това нормални действия ли са, или демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество, за което си мислехме, че вече е минало? Уви! Оказа се, че сме се заблуждавали дълбоко! Оказа се, че арогантността и безскрупулността могат да са водещи и да подчинят цяла държава.

Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ АД, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на "мозъчния тръст" на акцията.

С това си изявление за пореден път бих искал да изразя дълбокото си уважение и признание към лоялността и устойчивостта на клиентите и служителите на КТБ АД пред войнстващата агресия. Дълбоко съжалявам за подложените на небивал тормоз служителки на банката и вярвам, че в най-скоро време справедливостта ще възтържествува.

От днешна гледна точка и особено след излизането на Доклада на квесторите, още по-ярко проличава несъстоятелността на тезите на организаторите на погрома и на техните асистенти.

Мислите ли, дами и господа, че има банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен "стрес тест", на който беше подложена КТБ АД? Гарантирам Ви, че няма такава. Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката". Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми.

Но, уверявам Ви — номерът им няма да мине. Тяхното време изтича, ние можем да ускорим този процес само с обединени усилия. Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения,  да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти. Нейните представители показаха двойните си стандарти. В резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева.

Аз съм посветил последните два месеца, уважаеми клиенти, на търсене на решение за минимизиране на загубите Ви, предизвикани от безотговорната политика на всички държавни институции в този казус.

Вярвам, че в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Надявам се да го подкрепите, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това.

Благодаря Ви за разбирането и търпението!

Цветан Василев

Темата за КТБ може да следите тук!

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
не! няма такова нещо! всички + и - са си адекватни:) Това, че някой е написал 800 знака(не знам как успяват да постнат такива дълги коментари) и 1 мин след постването е получил 8-10-12 + значи просто, че българските интернет потребители четат много бързо:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 8 rate down comment 2
bgMan
преди 9 години
Василев е прав в това че има двойни стандарти.Не е прав в това че използва думата държава.България все още не е държава а територия на една сбирщина, от която много малко хора знаят какво точно искат и се управлява от 2 престъпни лобита.Затова винаги ще има двойни стандарти и липса на справедливост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 4
popo323
преди 9 години
А и да попитам ако ще спасявате тази банка със средства от държавата , тоест от данъците на всички българи , не е ли по редно да се замислите какво се случи на нашата борса 2008-2009 год . Софикса падна от близо 2000 пункта на 250 , колко хора загубиха тогава , а пък тези хора бяха инвестирали спестяванията в акции на български предприятия , с които да спомогнат икономиката , и да допринесат за развитието и , не ги държаха в банки на лихви . Тези хора какво , някакви *** ли бяха , тях кой ще ги компенсира . Те с какво са по лоши от милионерите в КТБ , които стояха и чакаха да получават по 11-12% лихва наготово , макар да знаеха ,че само сумите да 100 хил евро са гарантирани .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 4 rate down comment 6
popo323
преди 9 години
В интерес на истината разбирам ,че ако някой има примерно 5 милиона в тази банка и ще ги загуби , ще изрови сайта с коментари как трябва да се спаси , как Цв. В. е светец , как държавата трябва да вземе заеми и да се намеси, как стотици хиляди ще загубят , и какво ли не . Но дайте конкретни имена кой иска да я завземе с измама тази банка тогава , а не общи приказки . Защото фактите са ,че банката явно не е ликвидна , че експозицията на кредити към свързани фирми на собственика е 15 пъти по голяма от разрешената по закон , че вече месец и половина никой не е предложил и лев от собствениците за да я изправи на крака , пари по касите те няма , а главният собственик се крие и пише смешни писма . Хората не могат и лев да видят . Тези с милионите ще ги изтеглят веднага , само някой да им ги върне , то е пределно ясно . А пък и тези с по малките суми трябва да са луди да ги държат на 2% лихва , в крайна сметка никой не е длъжен да покрива далаверите на собственика .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 6
popo323
преди 9 години
Тук има хора , които явно ще загубят доста пари при официалният фалит на тази банка , или пък обслужват интересите на такива с милиони там, за това и представят нещата доста смешно . На мен не ми пука и гледам реалистично . Факта е че банкерчето се е укрило , обеща още в началото ,че ще се върне до няколко дена , но излъга . Прави се на жертва и че го е страх за живота си , но едва ли някой тук би си позволил да го гръмне при ареста му , при положение ,че същото банкерче , заяви че е дал показания пред австрийски съдии за всичко . Ами да публикува в интернет , тези си показания , никой не може да го спре , не някакви смешни писма . Разиграва циркове , а пък призна че всяка седмица е превеждал на Бареков по минимум 300 000 лв и му е купил къща за 550 000 лв . Защо ли ? Ето ви линк какво е ставало в КТБ още преди да я затворят и че явно са я разследвали ... http://nakratko.bg/category/58/52501/ .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 9 години
http://***.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_pressrelease/pr_20140731_a1_bg.pdf
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 4 rate down comment 0
LuckyYou
преди 9 години
Тази статия ще ти отговори на повечето въпроси, а и в нея има и линк към официално публикуваният доклад на страницата на бнб: Отчетът е там:http://***.investor.bg/borsa/10/a/bnb-ocenkata-na-aktivite-na-***-triabva-da-e-gotova-do-20-oktomvri,177276/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 0
MrSi
преди 9 години
Здравей Лъки, би ли ми дал инфо от къде да изтекля доклада?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 13 rate down comment 0
data
преди 9 години
Лъки , не виждаш ли че свинските *** са налазили форума ? Пак се започна с къкането на + и - и с поръчковите коментари . Единствените данни към момента са загуба от 65.3 млн. и капиталова адекватност 10,54 към 30,06,14 което към момента доказва че банката е "сготвена" медийно и прокуроски ! За бъдеще ще видим - но към момента загубата и отклонението от изискваната от БНБ капиталова адекватност от 12 % е смешно малка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 14 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Инвеститори ще има, ако ги пуснат бандитите дето бяха на власт. Като се усетиха, че скоро няма да са на власт си рекоха - "дай сега поне борчовете си да опростим" и хоп - фалирахме си кредитора. Принципа е: "Загубите ТИ са много по-големи от загубите МИ". Неска сутринта в новините един дядка вика: "не гласувам, всичките там трябва да се разстрелят" и май е прав...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още