IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мавродиев: Вършим си работата и спазваме закона

Радан Кънев се е объркал за връзките ми с Пеевски, твърди председателят на КФН

10:11 | 19.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мавродиев: Вършим си работата и спазваме закона

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев е категоричен, че КФН защитава финансовата стабилност.

Председателят на КФН посочи, че глобите, налагани от Комисията, не са разчистване на сметки за публикации в медиите.

„Става дума за съвестно вършене на работата и спазване на закона. Не сме налагали цензура. Не сме спирали публикации, не сме влияли върху съдържанието", заяви Мавродиев.

Председателят на КФН каза още, че за пазарни манупилации глобата, предвидена в закона, е между 50 000 и 100 000 лв. Той уточни, че откакто оглавява комисията, наложените глоби са за около 14 млн. лв.

„Не стои въпросът за цензура, а за законно и незаконно. Ако се очаква от мен като председател на КФН да не прилагам закона, да не прилагам европейската директива за пазарни манипулации и да не санкционираме нарушения, очевидно имаме сбъркана представа за върховенство на закона и за работещи институции“, коментира той.

Мавродиев е категоричен, че Комисията никога не е била използвана като бухалка срещу медии или срещу което и да е поднадзорно лице.

В сутрешния блок на Нова телевизия Мавродиев отрече и да действа в полза на Делян Пеевски. Според председателя на КФН лидерът на ДСБ Радан Кънев, който в събота му поиска оставката, се е объркал за връзките му с Пеевски.

"Връзката ми с модела "Кой" е под формата на проверки, атаки и репресии срещу мен", подчерта Мавродиев. Той посочи и че при назначаването му през 2010 година всички депутати от ДПС и БСП са гласували против.

Мавродиев заяви, че е един от тримата най-проверявани и преследвани души в държавата, като посочи, че другите двама са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

Още подобни новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
За глобата специално е прав. А иначе... знаем те Мавродиев, колко по-бързо се махнеш, толкова по-добре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още