IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият министър очаква бюджетът да бъде подкрепен в пленарна зала

Тепърва ще се обсъжда преструктурирането на МВР, заяви Горанов

18:02 | 12.11.15 г. 1
Финансовият министър очаква бюджетът да бъде подкрепен в пленарна зала

Подкрепата за държавния бюджет е подкрепа за правителството. Неприемането му означава бламирането на всяко едно правителство. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов, след като парламентарните икономическа и бюджетна комисия гласуваха бюджета.

Той очаква на първо гласуване в пленарна зала да бъде получена необходимата подкрепа.

Запитан за решението на правителството да оттегли предвиденото намаляване на привилегии за МВР заради последвалите протести, той каза, че темите за преструктуриране на МВР и отбраната ще се обсъждат в диалог между народните представители, правителството и синдикатите от двете сфери.

„Добрата новина е, че промяна ще има. За следващата година за двата сектора са осигурени над 300 млн. лв. повече. Но вероятността да се окажем неудовлетворени от ефективността на тези разходи и работата на тези системи в следващите години е висока“, каза той.

На въпрос за уличните протести на служители на МВР той каза, че промяна ще има, ако обществото поиска такава. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Естествено че не трябва да се приеме раздутия бюджет - и министъра на черешките трябва да подаде оставка а с него и бламираното правителство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още