IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След проверката: TBI Bank продължава работата по стабилно управление на рисковете

Развитието на качествено банково обслужване също е сред приоритетите на банката

14:56 | 15.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
След проверката: TBI Bank продължава работата по стабилно управление на рисковете

След резултатите от проверката на качеството на активите (Asset Quality Review, или AQR) на търговските банки и последващия стрес тест на банковата система в България TBI Bank продължава работата си в посока развитие на качествено банково обслужване и стабилно управление на рисковете. Това пише в съобщение на банката, публикувано на сайта й.

„TBI Bank е стабилна, с добри капиталови показатели и високо качество на активите си. Това беше потвърдено от проведените през тази година от Българска народна банка проверка на качеството на активите стрес тест на банковия сектор“, пише там във връзка с данните, които бяха публикувани в събота.

Проверката на качеството на активите изследва основно кредитната дейност на TBI Bank, съгласно методологията на Европейската централна банка, докато стрес тестът потвърди способността на банката да поеме допълнителни рискове при изменение на пазарния, кредитния и лихвения риск в базов и утежнен сценарий.

От доклада на БНБ стана ясно, че TBI е сред трите трезора с най-високи съотношения на CET1 след AQR и сред единствените три банки, които отбелязват минимални подобрения на коригирания показател за най-качествения капитал след резултатите от стрес теста и през трите години от оценявания период.

Прегледът на качеството на активите обхвана 94,4% от активите на банката, от които фирмените кредити на 100%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още