IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петринин: Добрите резултати привлякоха чуждестранния интерес към TBI Bank

Консолидация на пазара по-скоро ще има при големите банки, а не при малките, коментира главният изпълнителен директор и председател на УС на банката

10:03 | 03.06.16 г.
<p style="text-align: justify;">
	Главният изпълнителен директор и председател на УС на TBI Bank Цветан Петринин. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Главният изпълнителен директор и председател на УС на TBI Bank Цветан Петринин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Добрите резултати на TBI Bank привлякоха чуждестранния интерес към банката. Това коментира главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на кредитната институция Цветан Петринин в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„През последните пет години показахме много добри резултати по отношение на печалбата на банката и свършихме доста работа по оптимизирането. Нормално е да бъдем обект на интерес от инвеститори“, оцени той сделката за едноличния собственик на TBI Bank.

Петринин определи като „изчерпателно“ прессъобщението на Българска народна банка, с което одобри намерението на 4FINANCE HOLDING да закупи TBIF Financial Services.

Той подчерта, че натрупаният капиталов буфер ще покрие планирания растеж, както и че банката има интерес да расте не само във връзка с активите, а и с предоставяните услуги на клиентите. По думите му перспективите в сегмента банкиране на дребно са много добри.

Според Петринин консолидация на пазара ще има при големите банки „в топ 15“, а не при малките. Той допълни, че в стратегията на TBI Bank е заложена все по-голяма дигитализация в отговор на пазарните промени.

Общите му очаквания за резултатите от проверката на качеството на активите и стрес тестовете в сектора са положителни.

Вижте целия разговор във видеото

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още