IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С още 12 млн. лв. ще се работи по първа фаза от проекта за обход на Габрово

Отсечката е част от планираната пряка пътна връзка между Северна и Южна България с тунел под Шипка

12:57 | 09.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Правителството одобри допълнителни 12 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата са предвидени в централния бюджет за финансирането на първата фаза на обхода на Габрово, информира пресцентърът на МС. 

В съобщението се отбелязва, че с изпълнението на участъка значително ще се намали времето за пътуване и извеждане на транзитния трафик от града. Ще се облекчи и трафикът в национален и международен мащаб и ще се повиши безопасността за пътуващите, допълват от кабинета.

Цялостната реализация на проекта, която включва тунел под връх Шипка, ще осигури пряка пътна връзка между Северна и Южна България по направлението на общоевропейски коридор ІX – Букурещ-Русе-Димитровград-Александруполис.

С друго свое решение Министерският съвет одобри 13 млн. лв. допълнителни трансфери по бюджетите на общините.

Средствата са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за оптимизиране на вътрешната структура на училищата и детските градини. С тях ще бъдат изплатени обезщетения за юли и август 2016 г. заради съкращения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още