IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барбалов: За превръщането на София в зелен град са нужни значителни инвестиции

Програмата за ремонт на булевардите приключва, ще се работи по малките улици, каза зам.-кметът

10:54 | 18.12.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Dnes.bg</em></p>

Снимка: Dnes.bg

За превръщането на София в зелен град са предвидени значителни инвестиции, каза пред БНР зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

Той посочи, че в началото на 2017 г. се очаква Столичният общински съвет да разгледа бюджета на София. Данъците няма да се увеличават, разчита се на повишена събираемост на приходите, увери той.

По думите му за текущ ремонт на улиците в бюджета на София за догодина са предвидени с 0,5 млн. лв. повече, в сравнение с 2016 г. 

Барбалов коментира, че изпълняваният в последните години амбициозен проект за ремонт на големите булеварди в голямата си част вече е изпълнен. Средствата за ремонти се увеличават и повече средства може да се отделят за по-малките улици.

До есента на 2016 г. в последните години общината е инвестирала 124 млн. лв. в детски градини и ясли. Строителството на детски заведения продължава. Трябва да се проектира внимателно, защото демографската криза се отразява и в София, каза зам.-кметът.

Общината обмисля как да поощри потребителите да заменят отоплението с твърдо гориво с друг вид, за да намалее концентрацията на фини прахови частици (ФПЧ) във въздуха през зимата, каза той.

На последната сесия на общинския съвет е гласувана подмяна на горивната база в училища и детски градини, където се ползва течно гориво.

Дончо Барбалов отчете почти 100% събираемост на данък сгради и такса смет. Той допълни, че общинските съветници са гласували през декември 8 млн. лв. допълнително за улична мрежа и улично осветление.

Предстои ремонт на площада пред НДК и държавата осигурява средства за ремонт на сградата, каза той по повод предстоящото българско председателство на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
iasen4o
преди 7 години
Да разбираме ли, че част от "зелената" инициатива е подмяната на соларните лампи в парка между УНСС и ТУ с несоларни такива?Кой какво зелено получи за това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още