fallback

Великобритания никога няма да позволи на ЕК да контролира нейните банки

Страната вече направи всички необходими изводи и напълно стабилизира банковата си система, твърди британският премиер Дейвид Камерън

21:07 | 28.06.12 г. 4

Великобритания никога няма да позволи на ЕК да контролира нейните банки, заяви премиерът на страната Дейвид Камерън при пристигането си в Брюксел за срещата на високо равнище на Европейския съюз.

"Не може да става и дума за предоставянето на права на Брюксел за контрол върху британски финансови институции“, каза Камерън.

По думите му Великобритания вече „направи всички необходими изводи и напълно стабилизира банковата си система“.

По този начин британският премиер отново потвърди очакванията на анализаторите, че в резултат на настоящата криза страната му ще продължи да се отдалечава от ЕС, искайки нови и нови изключения за себе си от все по-строгите норми на съюза.

Предложените за разглеждане на срещата мерки за укрепване на финансовия и валутен съюз, разработени от ЕК и председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, по-конкретно предвиждат предоставяне на допълнителни пълномощия на изпълнителната власт в ЕС за контрол върху финансовите и банковите сектори на страните-членки за своевременно откриване и предотвратяване на кризисни тенденции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:53 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още