IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производствените поръчки в Германия останаха под очакванията

Устойчивият застой на корпоративните инвестиции спъва възстановяването на най-голямата икономика в Европа

15:40 | 05.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Производствените поръчки в Германия останаха под очакванията

Производствените поръчки в Германия през месец май са били доста под очакванията, което засили опасенията за възстановяването на вътрешното търсене в най-голямата икономика в еврозоната.

Отчетеният спад в производствените поръчки през петия месец на годината е в рамките на 1,3%. Понижението все пак остана под това през април от 2,2 на сто, според данните на германското икономическо министерство. За сравнение очакванията на анкетираните от MarketWatch водещи икономисти бяха за ръст от 1,2 на сто.

Министерството на икономиката на Германия отчете, че производствените поръчки в първата по сила европейска икономика са изключително колебливи напоследък, като специално отбеляза, че големи поръчки са останали под средното за страната.

Картината през май е останала също така негативна както април. Депресията при вътрешното търсене доведе до спад в общите поръчки с 2% през петия месец на годината на фона на понижението от 3,2 на сто през април.

Устойчивият застой на корпоративните инвестиции спъва възстановяването на най-голямата икономика в Европа. Вътрешни инвестиции в германски машини и оборудване са в упадък през всичките месеци от четвъртото тримесечие на 2011 г. насам.

Браншовият съюз на германските инженерни строители също намали прогнозата си за производството през 2013 г. на фона на слабите поръчки през първите пет месеца на годината.

Асоциацията, която представлява около 3100 компании от предимно среден калибър, прогнозира спад от 1 на сто при продажбите на германски машини тази година, което е понижение от по-ранната прогноза за ръст от 2%.

Отстъплението ще бъде първият годишен спад от началото на голямата европейска рецесия през 2009 г., когато производството спадна с 25%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още