IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alitalia не успя да събере 300 млн. евро от акционерите

Air France–KLM отказва да изпълни финансовия си ангажимент към превозвача

20:38 | 28.11.13 г.
Alitalia не успя да събере 300 млн. евро от акционерите

Alitalia не успя да събере необходимите 300 млн. евро свеж капитал, предаде Ройтерс.

Компанията е набрала от акционерите 173 млн. евро, но уточнява, че очаква останалото от италианските пощи и други инвеститори.

Сумата е част от по-голям спасителен пакет и ще даде на авиопревозвача глътка въздух, за да намери стратегически инвеститор, припомня информационната агенция.

“Като се има предвид информацията, получена до момент,а и като се вземат предвид ангажиментите, които вече са направени, компанията смята, че са налице условията за увеличението на капитала и те се покриват напълно”, посочва се в становище на превозвача.

Топ акционерът в Alitalia - Air France–KLM, която притежава 25% от акциите, обаче отказа да поеме ангажимента си. Според Air France планът за преструктуриране на разходите на италианския превозвач няма да бъде достатъчен, за да се справи компанията с дълговете си.

Решението на Air France–KLM повдига много въпроси за бъдещето на Alitalia. Френско-холандската група досега се разглеждаше като най-подходящия спасител на италианската авиокомпания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още